Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
3. ledna 2019

Nová tvář v brankovišti. Růžička bude chytat za Slavii

Jedenadvacetiletý gólman Jan Růžička měl být v letošním ročníku brankářem číslo jedna v Mladé Boleslavi, jenže musel v létě na operaci a přišel o velkou část sezony. Příležitost naskočit zpět do zápasového tempa dostane v sešívaném dresu. Představí se už ve čtvrtečním zápase na ledě Frýdku.

“Dohodli jsme se na jeho působení s Mladou Boleslaví. Trénuje s námi už tři týdny, postupně se do toho po zranění dostával,” přibližuje hlavní trenér Slavie Miloš Říha. “Myslím si, že už nadešla doba, kdy může jít do zápasu a věříme, že svými kvalitami našemu týmu pomůže.”

Odchovanec Mladé Boleslavi vždy patřil ve svém ročníku mezi nejlepší gólmany a pravidelně působil v mládežnických reprezentacích. V sezoně 2014-15 nakoukl poprvé do extraligové branky, pak se ale rozhodl odejít do zámoří, kde chytal dva roky v prestižní americké soutěži USHL.

Před loňskou sezonou se vrátil zpět do Česka a v dresu Boleslavi nastoupil k devatenácti zápasům v základní části a třem v play-out, přičemž vykazoval výborné statistiky.

“Loni v extralize potvrdil, že se jedná o velmi kvalitního brankáře. V určité fázi sezony dělal prvního gólmana a měl velmi dobrou výkonnost,” dodává na adresu Růžičky slávistický trenér.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více