Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. prosince 2018

Nováček Bezúch o Prostějově: Góly nás nezlomily, šli jsme si za svým

Do Edenu si odskočil z Hradce na dva zápasy, aby měl i v reprezentační pauze zápřah. A byla to premiéra jako hrom. Útočník Juraj Bezúch se při debutu blýskl gólem a asistencí a patřil k hlavním strůjcům sešívaného vítězství nad Prostějovem. Za svůj příspěvek byl hodně rád. A také přiznal, že na nových spoluhráčích bylo cítit, jak si díky výhře oddychli. „Těší mě, že jsem týmu pomohl. Jsem rád, že nás průběžný výsledek nezlomil a dotáhli jsme to do vítězného konce,“ řekl slovenský forvard.

Slavia prohrávala s Prostějovem už o dvě branky, nakonec ale urvala výhru 4:3 Co vedlo k obratu?
Myslím, že už od začátku jsme si šli za svým cílem. Hráli jsme velmi dobře, napadali jsme, měli nějaké vyložené šance. Sice jsme dostali dva rychlé góly, ale nepoložilo nás to. Dokázali jsme se vzchopit a dotáhnout to do vítězného konce.

Za stavu 0:2 se vám podařilo ubránit dvojnásobné oslabení. Jak moc klíčový byl tento okamžik pro vývoj zápasu?
Musím pochválit kluky, kteří to oslabení ubránili. Hráli ho velmi dobře. Zblokovali hodně střel, což nás nakoplo a motivovalo k lepším výkonům. Střídání od střídání jsme dostávali zpět do zápasu.

Slávisté předtím čtyřikrát za sebou prohráli. Bylo na hráčích vidět, že si po triumfu oddychli?
Ano. Určitě mě těší, že se povedlo vyhrát. I když jsem tu první zápas, věděl jsem, že série proher byla dlouhá. Jsem velmi rád, že nás průběžný výsledek nezlomil a dokázali jsme šňůru proher utnout.

Vám se povedlo pomoct gólem a asistencí. Navíc vítězství. Hodně povedená premiéra, že?
Určitě ano. Zahrál jsem si s chutí a jsem moc rád, že jsem pomohl i gólem.

Nastoupil jste ve formaci s Jiřím Doležalem a Janem Veselým. Jak na ledě fungovala vzájemná spolupráce?
Musím oba pochválit. Hráli velmi dobře. Jsou to výborní a šikovní hokejisté, kteří mi pomáhali. Souhra byla vynikající.

Čím to, že jste se ocitl právě v Edenu. Jak se „upeklo“ vaše zařazení do sestavy?
Po zápase s Pardubicemi za mnou přišel Jaroslav Bednář, že bych si mohl během reprezentační pauzy zahrát dva zápasy za Slavii. Tak jsem si řekl, proč ne. Určitě mi to dá víc než jen trénovat. Zahraju si tu dva zápasy a pak se zase vracím do Hradce. Za příležitost jsem moc rád.

V sobotu odehrajete ještě duel s Kadaní. Jak se na soupeře připravit, aby sešívaní fanoušci opět mohli oslavovat vítězství?
Musím se přiznat, že Chance ligu nesleduji a neznám tak ani moc jednotlivé týmy. Ale dovolím si tvrdit, že pokud budeme hrát tak jako dnes, dovezeme tři body.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více