Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
7. srpna 2019

Nový trenér dorostu Ladislav Slížek: Do sezóny půjdu s tím, že chci vždycky vyhrát

Pro Slavii už na trenérském poli odvádí několik sezón výborné služby. A odměna na sebe nenechala čekat. Ladislav Slížek (na snímku vpravo) se pouští do nové trenérské etapy. Po úspěšných letech u mladších hokejistů přechází bývalý extraligový hráč k sešívaným dorostencům. Má před sebou hodně otazníků, ale do nadcházející práce se těší. „Na Slavii mladé hokejisty trénuji už delší dobu, tuto nabídku beru jako posun a výzvu,“ říká jeden ze stálých lodivodů sešívané mládeže.

Jak se zrodila možnost převzít dorost Slavie?
Odešel Tomáš Hamara, který dostal nabídku odjinud, mě oslovili sportovní manažer Jiří Veber se sekretářem Františkem Pomahačem, a jelikož jsem trénoval mladé hokejisty zde na Slavii už delší dobu, tak jsem to bral jako posun a výzvu. Na nabídku jsem kývl.

Čekal jste takovou nabídku?
Já jsem o tom ani nepřemýšlel. Měl jsem na starosti mladší kategorie a snažil jsem se to dělat nejlépe, jak umím. Ani jsem nevěděl, že Tomáš Hamara odchází. Najednou z ničeho nic za mnou přišlo vedení mládeže s touto nabídkou a já jsem souhlasil.

Měl jste čas se na tento přesun k dorostu připravit?
Všechno se to událo po letní přípravě, takže ten přesun nastal na začátku letních prázdnin, tudíž jsem měl necelý měsíc na to, než jsme vyjeli na led, abych se seznámil s prácí u dorostu. Vždy vás ale nejlépe připraví samotná praxe.

S jakým cílem sešívaný dorost přebíráte?
Žádné cíle mi vedení nedalo, ale já vždycky chci vyhrávat, takže do sezóny také s tímto půjdu. Teprve se s kluky a celou dorosteneckou extraligou seznamuji, nevím, jaká je kvalita soutěže. Nám odešlo několik hráčů, podobné to ale může být i u ostatních klubů. Prvotním cílem v první části sezóny bude se dostat do nejlepší šestky, abychom se s předstihem vyhnuli bojům o udržení.

Jaké změny na vás čekají v porovnání tréninku mladších kategorií a dorostenců?
Menší děti můžete daleko více ovlivnit v jejich začátcích, u těchto malých hokejistů je trenér větší autorita. U starších kluků je to trochu jiné, mají už některé věci zažité, zautomatizované. My se budeme s Milanem Antošem snažit zapracovat na jejich nedostatcích.

Jak se těšíte na trenérskou spolupráci s Milanem Antošem?
Samozřejmě se těším. V průběhu kariéry jsme spolu nastupovali, vlastně už zde na Slavii, když jsme postupovali do extraligy. Zažili jsme spolu postup do nejvyšší soutěže ještě v Ústí nad Labem. Milana znám dlouhou dobu, vím, co je za trenéra a myslím si, že spolupráce s ním bude fungovat.

Budete nadále pokračovat u trénování páté a šesté třídy?
Pokračovat určitě budu. S hráči ročníku 2009 pracuji již čtyři roky a vypadají slušně. Jsou na tom hokejově velice dobře. Nerad bych ztratil niť, protože trenér by měl mít nějakou zodpovědnost. Byl bych rád, i vzhledem k mé trenérské kariéře, aby toto spojení fungovalo i nadále. Samozřejmě má dorost přednost, ale když budu mít čas, na tréninky a zápasy budu chodit.

Momentálně studujete trenérskou A licenci, jak to probíhá?
Já už jsem skoro na konci celého vzdělávacího cyklu. Mám dva roky studia za sebou. Chybí mi poslední dvě zkoušky, které by měly proběhnout v nejbližší době, poté závěrečná práce a pak by bylo hotovo. Jediný problém ve studiu je, že už nejsem zvyklý sedět v lavici a nečinně přihlížet. Jsem rád, když se něco děje. Ve škole, kde studium probíhalo, to bylo nejtěžší. Na druhou stranu se mnou studovalo spoustu trenérů, které znám, takže jsme debatovali o problémech v hokeji, které jsou téměř ve všech týmech podobné, a to si myslím, že mě zase hodně obohatilo.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více