Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
2. září 2021

Od přípravy se musíme odrazit a nastoupit do sezony v plné síle, hlásí Brož

Slavia odehrála poslední přípravné utkání před novým soutěžním ročníkem. V Edenu nestačila na extraligovou Plzeň v poměru 2:4, ale podle Jaroslava Brože to byl kvalitní zápas. „I když jsme prohráli, tak jsme nepodali vůbec špatný výkon,“ říká jednadvacetiletý útočník.

Máte za sebou poslední přípravný zápas před novou sezonou, který jste s Plzní těsně prohráli. Co dnes rozhodlo o výhře soupeře?
My i soupeř jsme mohli dát více branek, ale skvěle zachytali brankáři. Nemůžeme se na to vymlouvat, protože jsme dělali chyby v obranném pásmu, z čehož jsme dostali góly a to rozhodlo, že toho dokázali využít. Nepohlídali jsme si ani oslabení a celkově jsme inkasovali laciné góly.

Do utkání jste vlétli a dali rychlý gól. Uklidnilo vás to trochu v úvodu?
Určitě. Moc se nám nestávalo, že bychom dali takhle rychle gól. Bylo super, že jsme brzy odskočili. Oni z toho byli poté trochu zakřiknutí a mohli být i nervózní, že prohrávali. Rozhodně nám ten úvodní gól pomohl.

„Přesilové hry stále zlepšujeme. Doufám, že nám v sezoně pomohou.“
Jaroslav Brož o přesilových hrách

Jak vznikla gólová situace, u které jsi byl na ledě?
Úplně nevím. Nešel jsem tam se svou formací, ale s Lukášem Žejdlem a Filipem Vlčkem. Sehráli jsme to tak, že Daniel Krejčí byl v útočném pásmu za brankou, přihrál mi na mantinel a já jsem mu to sťuknul před branku. On zkusil vystřelit, se štěstím to tam propadlo a odrazilo se to k Filipu Vlčkovi, který to uklidil do prázdné branky. Po inkasovaném gólu se nám podařilo rychle odpovědět, což bylo super.

Zahráli jste si několik přesilových her, ale nic jste z nich nevytěžili. Čím to podle tebe je, že se vám početní výhody stále nedaří?
To je velká škoda. Rozhodně jsme některé sehráli skvěle, ale nebylo tam dobré zakončení a závar před brankou, který by měl být. Byly tam předpoklady k tomu, abychom je v budoucnu proměňovali, takže na tom ještě zapracujeme a doufám, že nám to v sezoně pomůže.

Během utkání bylo k vidění více vyloučení. Měl na to také vliv blížící se start nového ročníku?
Trochu to tím ovlivněné asi bylo, ale hodně se na tom podepsal bruslivý hokej ve vysokém tempu, který se po celé utkání hrál. Občas jsme tam nedosáhli, tak jsme si pomohli faulem. Rozhodčí vůbec nepískali špatně, drželi stejný metr a občas se stává, že je v zápase více faulů.

Do sezony půjdeme v plné síle, věří slávistický odchovanec

Kromě Plzně jste se v přípravě utkali i se Spartou nebo Kladnem. Vyhovovalo vám více, že jste si zahráli proti extraligovým soupeřům?
Proti extraligovému týmu jsem hrál poprvé nebo podruhé. S Plzní to bylo hodně specifické, protože se hrál opravdu dobrý hokej a bavilo mě to. Nemyslím si, že to bylo extraligové tempo, ale určitě je to před začátkem sezony super zpestření.

Jak bys celou přípravu zhodnotil?
Od tréninků až po zápasy byla příprava kvalitní. Sice z naší strany nebyla některá utkání povedená, ale je dobře, že se nám také nedařilo, protože si můžeme ukázat chyby, které jsme udělali a nastoupit do sezony v plné síle.

Nová sezona pro vás začíná příští sobotu v Edenu proti Havířovu. S čím do ní půjdete?
Určitě do ní půjdeme s tím, že chceme vyhrávat a plnit systém, který fungoval proti Plzni i v celé přípravě. I když jsme prohráli, tak to z naší strany nebyl vůbec špatný zápas. Musíme se od toho odrazit a pokračovat v našem stylu hokeje.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více