Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. února 2022

Ondráček: 700 zápasů je hezké číslo, uvědomím si to ale až po sezoně

Slávisté ve středu zvítězili na domácím ledě nad třetí Třebíčí 2:0 a získali cenné tři body. Útočník Martin Ondráček po utkání zhodnotil zápas, mluvil o překonané hranici 700 utkání v Chance lize a vyhlížel poslední tři utkání v základní části.

Jaký byl těžký zápas s Třebíčí?
Těžký. Těžký jako teď v poslední době všechny, stejně jako budou i ty tři poslední. Šli jsme do zápasu s tím, že chceme vyhrát, což se nám povedlo. Víme, že tabulka je vyrovnaná a potřebujeme každý bod. V sobotu budeme chtít zase vyhrát.

Dlouho jste se nemohli prosadit. Čím si myslíš, že to bylo?

Všechny zápasy s Třebíčí jsou takové. Když jsme s nimi hráli v play off, tak to bylo o jednom, dvou gólech. Byli jsme trpěliví, Márty nás dobře vzadu podržel a vyhráli jsme.

Bylo něco, čím vás Třebíč překvapila?

Myslím si, že jsme byli dobře připravení a ničím nás nepřekvapili. Měli nepříjemné brejky a nepříjemné přesilovky, ale my jsme se na to dobře připravili a šance, které měli oni, Márty výborně pochytal.

Ty ses dostal už přes 700 odehraných zápasů v Chance lize, za což jsi byl před zápasem s Třebíčí oceněn. Je pro tebe tahle meta něčím důležitá?

Je to docela hezké číslo, ale teď na to vůbec nemyslím. Máme před sebou tři poslední zápasy, které potřebujeme zvládnout a soustředíme se na to. Možná po sezoně si uvědomím, že to je docela pěkné číslo, ale aktuálně se na to nesoustředím.

Jaká je pro tebe pocta být mezi čtrnácti hráči, kteří této mety dosáhli v Chance lize?

Moc si toho vážím. Myslím, že to je odměna za práci, kterou se celou dobu snažím odvádět, a jsem rád, že přidávám další zápasy. Doufám, že ještě nějaké přidám. Myslím, že to je hlavně velká zásluha mých rodičů a mojí přítelkyně, kteří mě celou dobu podporují. Jsem nesmírně vděčný i bratrovi, který sleduje každý zápas.

Hraješ pátý zápas po zranění, které tě vyřadilo ze hry na tři měsíce. Jak se cítíš?

Je to těžké, ale s tím jsem do toho šel. Není čas na to, jak se cítím, protože důležité jsou výhry a důležité jsou pro nás i body. Jestli se cítím dobře nebo špatně, to není důležité. Potřebujeme vyhrávat, což je to nejdůležitější.

Na případné play-off už bude moct přijít neomezený počet fanoušků. Může vám to v klíčové fázi sezóny pomoct?

Určitě. Každý fanoušek v hledišti nás žene dopředu. Jsme vděční každému fanouškovi, který nás přijde podpořit. Myslím si, že lidé jsou ti, pro které se ten sport hraje, a to je dobře.

Čekají vás ještě tři těžké zápasy. Co v nich bude nejdůležitější?

To stejné jako v posledních asi sedmi zápasech. Jsou to zápasy o jednom nebo o dvou gólech a nikdo nechce udělat chybu. Musíme být disciplinovaní a Márty nás skvěle drží vzadu. Musíme se snažit mu co nejvíce pomoct a budeme chtít získat co nejvíce bodů.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více