Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
7. července 2018

Osmička draftu kanadské juniorky: Zkušenosti ze zámoří jsou velká výhoda

Nejen svou téměř dvoumetrovou postavou vynikal už od konce loňské sezony v sešívané juniorce. Svým důrazným stylem si obránce Michal Steinocher nyní buduje místo i v sešívaném áčku. Rád by stavěl i na zkušenostech, které dva roky sbíral v kanadské a následně americké juniorce.

Kolik zkušeností vám ty dva rok za mořem daly?
Dalo mi to určitě hodně. Je to pro mě velká výhoda. Přece jenom se jak tady, tak v zámoří hraje trochu jiný styl hokeje. Je dobré vyzkoušet obě varianty. Teď cítím, že mám na všechno víc času. Musím to ale dokázat využít ve svůj prospěch.

Začínal jste v Canadian Hockey League, konkrétně OHL. Jak jste se tam vůbec dostal?
Dostal jsem se tam v šestnácti letech na draftu. Byl jsem osmý celkově, v prvním kole. O organizaci, do které jsem se dostal (Flint Firebirds, pozn.), musím říci samá pozitiva. Nebylo tam nic špatného, co bych jim měl vytknout.

Přesun do zámoří byl asi poměrně náročný...
První měsíc byl vyloženě kritický. Velká jazyková bariéra, jiný styl, nová rodina. To bylo opravdu těžké, pak už jsem si na všechno zvykl.

Hovoříte o nové rodině. U koho jste bydlel?
Říká se tomu host familly. Bydlel jsem u rodiny, která měla jednoho syna. Byli moc příjemní, hodní.

Dařilo se hokejový život v zámoří nějakým způsobem skloubit i se studiem?
První rok jsme do školy nechodil, přerušil jsem studium. Druhým rokem jsem dělal školu dálkově.

16
Teprve jako šesnáctiletý se vydal Michal Steinocher do zámoří. „První měsíc byl kritický,“ říká.

Druhý rok jste změnil kromě školy i hokejové působiště. Proč k přesunu do USA z Kanady došlo?
Po prvním roku jsme se nepohodli s vedením kanadského klubu o další spolupráci. Musel jsem vyrazit někam jinam. Ve Spojených státech (v dresu týmu Corpus Christi IceRays, pozn.) se zase hrál o trochu jiný styl hokeje. I tak tam byli super hráči.

Na konci sezony přišel přesun do sešívané juniorky. Jaký to byl návrat?
Byl to celkem skok. Nechci říkat, že to byl posun nějak výrazně směrem dolů. Americká juniorka je ale prostě jiná. Kluci mě skvěle vzali. Koho jsem neznal, toho jsem rychle poznal. Sezonu jsem dohráli dobře, možná až nad očekávání.

Loni jste nastupoval i v reprezentačním dresu v týmu do 19 let. Tam jste poznal i současného trenéra Říhu. Jakým trenérem byl tam a jak na vás působí tady ve Slavii?
Je to určitě kvalitní trenér, je výborný. Ví, co chce. Stejně tak ví, co může chtít od těch hráčů. Dává jim důvěru. Když něco zkazíte, tak vám to samozřejmě dá sežrat. Myslím si, že to je výborný trenér.

Jak pod jeho vedením probíhala společná část suché přípravy?
Bylo to těžké. Hodně se běhalo, posilovalo se. Samozřejmě to k této části sezony patří, je to důležitá část přípravy na sezonu na ledě.

Kolem sebe jste měl mladý tým. To je pro vás asi také výhoda…
S většinou kluků se znám. S těmi staršími, co zůstali v týmu, jsem měl možnost se poznat v loňské sezoně. Parta je úplně v pohodě.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více