Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
29. března 2021

Play-off jsme odehráli srdcem, každý do toho dal všechno, hodnotí Novák

Cesta Slavie v letošní sezoně končí ve čtvrtfinále. Sešívaní hráli s Kladnem i přes konečný výsledek vyrovnanou sérii, kterou nakonec rozhodovaly maličkosti. „Všichni jsme udělali, co bylo v našich silách. Všem moc děkuju,“ vzkazuje kapitán červenobílých Jan Novák.

Honzo, jaké pocity panují v týmu po posledním zápase čtvrtfinále, ve kterém jste vedli o tři góly? Předpokládám, že takhle jste si konec sezony nepředstavovali…
Stoprocentně ne. Pro všechny je to těžké, nikdo nechtěl skončit. Ale musím říct, že jsme bojovali a kluci odvedli super práci. Všem moc děkuju!

Co nakonec převrátilo rozhodující zápas na stranu Rytířů?
Na určitý moment jsme vypadli ze hry a oni srovnali na 3:3. Nevím proč, těžko se mi o tom teď mluví. Bohužel tyhle situace v hokeji jsou a měli jsme si vedení pohlídat. Nevyšlo nám to, ale každý do toho dal všechno.

Jan Novák v sezoně 2020/21

  • ZČ: 16 bodů (3+13)
  • PO: 5 bodů (5+2)

Série sice skončila poměrem 4:1 pro Kladno, ale dvakrát se šlo do prodloužení a hrál se vyrovnaný hokej. Souhlasíš?
Byla to skvělá série, hrálo se hodně nahoru dolů. V pátém zápase jsme vedli, tlačili jsme se do brány, stříleli jsme a plnili to, co po nás chtěl trenér, ale nedopadlo to. Soupeř skončil v tabulce výš než my a má kvalitní hráče, my jsme to ale oddřeli a odehráli srdcem.

Jak jste na tom byli po fyzické stránce? Hrálo se hodně na doraz, podobně jako v předkole s Třebíčí…
Série byla těžká, stejně jako předkolo, které nás stálo hodně sil. Ani nevím, kolik jsme odehráli zápasů za ty dva týdny… Ale všichni jsme udělali, co bylo v našich silách, a za to ještě jednou děkuju.

„Soupeř skončil v tabulce výš než my a má kvalitní hráče, my jsme to ale oddřeli a odehráli srdcem.“
Jan Novák o sérii s Kladnem

Jak se ohlížíš za celým ročníkem, který byl ze známých důvodů velice netypický pro klub i pro fanoušky?
Pro klub to určitě byla těžká sezona. Neodehrála se celá, měli jsme přestávky, které do ní zasáhly. Hlavně pro vedení klubu to bylo náročné a musím jim za všechny hráče poděkovat, že splnili, co měli, a že jsme díky tomu měli nadstandardní servis profesionální úrovně.

I přes to vyřazení: vnímáš závěr sezony jako povedený? Se staronovým trenérem jste se vrátili na vítěznou vlnu, postoupili jste do play-off, vyřadili Třebíč a sehráli vyrovnanou sérii s Kladnem…
Stoprocentně, trenéři a všichni hráči odvedli skvělou práci. Ukázali jsme, že dokážeme táhnout za jeden provaz, a s hrdostí jsme nosili ten znak na prsou a bojovali za Slavii. Je mi strašně líto, že fanoušci nemohli přijít na stadion, každopádně jim moc děkujeme za podporu na sociálních sítích, kde nám píšou a fandí. Jsou úžasní, moc nám chyběli. Jsme rádi, že jsme mohli sezonu dohrát a naplno dobojovat do poslední chvíle a do posledního zápasu.

Jaká to byl ročník pro tebe osobně?
Já jsem hlavně chtěl dát maximum týmu, pomoct mladým hráčům, dobře vést tým a být příkladem pro ostatní. Po individuální stránce jsem docela spokojený. Občas se na statistiky podívám, takže mě těší, když se vidím mezi obránci v týmu úplně nahoře (usmívá se). Každopádně jsem rád, že mi zdraví drží a pořád mám chuť do hokeje, takže bych chtěl ještě pokračovat a hrát dál. Rád bych na sebe oblékl i v příští sezoně ten nejkrásnější dres.

Zmínil jsi mladší hráče. Během play-off se jich hodně prosadilo, v pátém zápase například odvedl dobrou práci Jaroslav Brož. Vnímáš je jako příslib do budoucnosti?
Mladším klukům pomůže jakákoli taková zkušenost, to dělá hokejistu hokejistou. Čím více takových těžších zápasů člověk odehraje, tím více nabere zkušeností. Kluci budou v příští sezoně zase o rok starší a budou lepší a lepší.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více