Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.12.2018

Po pauze další prohra. Sešívaní padli se Zubry

32. kolo, sobota 8.12.2018, Slavia - Přerov
Slavia
2:3
1:2, 1:1, 0:0
Přerov

Branky a nahrávky: 9. Brož (Barák), 40. Vlček (Duda, Hrdinka) – 8. Sikora (Popelka, M. Novotný), 20. Š. Kratochvíl (M. Kratochvíl), 21. Tomi. Rozhodčí: Luczków, Grech – Kotlík, Doležal. Vyloučení: 6:7, navíc T. Sýkora (PRE) 10 min. OT. Využití: 0:1. Diváci: 1226. Střely na branku: 26:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Sestavy

Slavia

Honzík – Duda, J. Novák, Hrdinka, J. Drtina, Barák, Hejda, Steinocher – M. Ondráček, Šagát, L. Krejčík – Kubica, Kverka, Šmerha – J. Veselý, Vlček, Brož – Furch, Kohút, Heldák

Přerov

Klouček – M. Novotný, M. Pohl, Zbořil, Čáp, R. Černý, Pala, Malina – Sikora, Pšurný, Popelka – T. Sýkora, T. Doležal, Tomi – M. Kratochvíl, Hejcman, Goiš – Š. Kratochvíl, Milan Procházka

Po dlouhé pauze čekal slávisty domácí boj s přerovskými Zubry. Moravané jsou vždy hodně nepříjemným soupeřem a na ledě to bylo znát od první minuty. Sešívaní po celý zápas jen dotahovali a ani v nervy drásajícím závěru se jim nepovedlo vybojovat prodloužení. Podruhé za sebou si tak všechny body odvezlo hostující mužstvo.

Vyrovnaná první třetina nabídla celkem tři góly. Přerov se dostal ve Vršovicích do vedení v osmé minutě. Popelka vybojoval v rohu pásma kotouč. Přihrávku do tandemu pak skvěle zúročil zakončující Marek Sikora, který se trefil přesně k levé tyči.

Slavia ale už za čtyřiatřicet vteřin vyrovnala. Barák perfektně vytřel led se Sýkorou a po rychlé dorážce se z premiérové trefy v CHANCE lize radoval osmnáctiletý Jaroslav Brož, jemuž se povedlo trefit poloodkrytou klec.

Zubři gólově orámovali první přestávku. Nejprve pětadvacet vteřin před sirénou skóroval po rychlé spolupráci se svým bratrem Šimon Kratochvíl. Ten si mezi kruhy výborně počkal na pohyb brankáře a trefil se přesně k tyči.

Záhy po rozběhnutí druhé třetiny pak využil chyby v obraně sešívaných Vojtěch Tomi, který se tak po svém příchodu z Poruby poprvé zapsal do střelecké listiny. Vítkovický odchovanec se prezentoval parádní ranou do horního růžku.

Domácí tým se střelecky trápil, naopak Zubři měli více ze hry a jen díky Honzíkovi bylo skóre hratelné. Osm vteřin před koncem druhé části pak ale projel Filip Vlček parádně přes celé kluziště a své bryskní sólo zakončil chytrým obloučkem přes klečícího Kloučka.

Ve třetí části bránil moravský tým své vedení. Houževnatí Zubři dobře kouskovali hru a sešívaní se ne a ne usadit v útočném pásmu. Slavii se i přes závěrečný nápor již vyrovnat nepovedlo, a to ani při hře bez brankáře. Přerov tak zvládl i třetí vzájemný zápas a po jednozápasové odmlce naplno bodoval, naopak Slavia padla potřetí v řadě.

Ohlasy trenérů
Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Měli jsme dobrý nástup do utkání, ten jsme bohužel nevyužili a museli jsme celý zápas znovu dotahovat, což je vždy velice těžké. Průběh utkání byl vyrovnaný. Bohužel jsme nic nevytěžili ze závěrečného tlaku. Dostáváme laciné góly po individuálních chybách a to nás sráží.”

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): „Už v první třetině jsme se prezentovali aktivní hrou a odskočili jsme soupeři ve skóre. Ve druhé třetině jsme nevyužili šanci na rozhodnutí a celý zápas to zdramatizovalo. Všichni podali dobrý výkon, zejména brankář Milan Klouček. Velký dík patří také fanouškům, kteří dorazili v hojném počtu.”

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více