Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. listopadu 2019

Po repre pauze do Přerova! Zopakují slávisté triumf?

Kolotoč Chance ligy sice na více než týden přetnula reprezentační přestávka, teď už je ale ligový hokej zpět. Všechny týmy vyrazí do posledních bojů první části, aby vyválčily co nejlepší pozici do další části soutěže. Slavia v rámci 21. kola zajíždí do Přerova. První letošní bitvu se Zubry sešívaní vyhráli. Podaří se jim to i tentokrát?


21. kolo: HC ZUBR Přerov vs. HC Slavia Praha

Porovnání
3. místo (42 b.)
Tabulka
7. místo (35 b.)
59:38
Skóre
53:50
Roman Pšurný (12+7)
Lídr bodování
Tomáš Šmerha (7+10)
Roman Pšurný (12 gólů)
Nejlepší střelec
Filip Kuťák (8 gólů)
Mikuláš Zbořil (2+8)
Obránce
Jan Novák (3+6)
Lukáš Klimeš (95,06 %)
Michael Petrásek (92,27 %)
Brankáři
Martin Michajlov (92,49 %)
Roman Málek (92,52 %)
Benátky n. J. – Přerov 2:1sn
Poslední zápas
Slavia – Motor 2:7


Uplynulý týden se odehrál ve znamení reprezentace, a tak se Chance liga uložila ke krátkému podzimnímu spánku. Ten ale netrval příliš dlouho a fanoušci už se opět mohou těšit na třeskuté boje druhé nejvyšší soutěže.

Slávisté odstartují závěrečné bitvy základní části duelem v Přerově, který se vyhřívá na třetím místě tabulky. V Meo Aréně je tak čeká hodně náročná práce. Navíc v bouřlivé kulise přerovských příznivců.

Zubrům se v prvních dvaceti kolech dařilo nadmíru dobře. Nastřádali čtrnáct výher, ke kterým přidali jen šest porážek. Výsledky je katapultovaly až takřka do čela ligového pořadí. Jediný bod za druhé Litoměřice. Před reprezentační pauzou sice Přerov prohrál, když nestačil na Benátky a padl 1:2 po nájezdech, přesto si celkově drží výtečnou bilanci.

Poplach v obraně. Zkrotí slávisté Pšurného?

Týmovým statistikám vládne Roman Pšurný, který nasázel do branek soupeřů už dvanáct gólů. Mezi střelci Chance ligy mu tak patří druhá příčka, o niž se dělí s Žálčíkem. Stejný počet kanadských bodů má na kontě i Jakub Navrátil. Ten sice zaznamenal jen pět gólů, čtrnáctkrát ale asistoval.

Sešívanému táboru bodově vládne Tomáš Šmerha se sedmi brankami a deseti nahrávkami. Nejlepším střelcem je Filip Kuťák, jenž vsítil osm gólů. Výborně si vedou také Daniel Vrdlovec a Petr Vampola, kteří sbírají body především za asistence.

Celkově slávisté zapsali jen o šest tref méně než Přerov. Pozor si ale musejí dávat v obraně. Zatímco Zubři inkasovali prozatím jen 38x, což je nejméně v celé Chance lize, červenobílí inkasovali padesátkrát.

Oba týmy budou chtít napravit prohry z posledního kola a vylepšit postavení v tabulce. Přerovští nestačili na Benátky a slávisté doma padli s Motorem. Zubři na třetím místě ztrácejí jediný bod na druhé Litoměřice a svou pozici musí hájit před Porubou, jež ztrácí dva body.

Slavia okupuje sedmou příčku. Na Vsetín ztrácí dva a na Chomutov tři body. Za ní ale číhají na příležitost Havířov a Jihlava. AZetu na sešívané chybí dva body, Dukle tři.

První vzájemné měření sil vyznělo lépe pro svěřence trenéra Říhy, kteří v Edenu nastříleli tři góly a vyhráli 3:0. Zopakují to i na ledě soupeře? Nebo budou muset v zubří aréně kousat prohru? Zápas začíná ve středečních 18:00. Sledovat ho můžete i živě na Hokejka TV nebo na webu www.onlajny.com.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více