Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
1. září 2021

Podepsáno! Útočník Jan Kern bude hrát za Slavii

Slávistický odchovanec Jan Kern podepsal smlouvu v Edenu a bude v novém ročníku oblékat dres svého mateřského klubu. Dvaadvacetiletý forvard se vrací po pěti letech, ve Slavii působil naposled v sezoně 2016/17, kdy na několik zápasů nakoukl i do Chance ligy.

„Jsme rádi, že se nám povedlo domluvit s dalším hráčem, který na Slavii vyrůstal, zažil v ní úspěšné roky a má ke Slavii vztah. Honza patří mezi generaci hráčů jako jsou Robin Všetečka nebo Jarda Brož. Tihle mladí kluci chtějí hrát a chtějí být úspěšní jak týmově, tak individuálně, a já věřím, že to Honza potvrdí svými výkony v sezoně,” říká hlavní trenér Jiří Veber.

„Po minulé sezoně jsem se rozhodl, že se už nechci vracet do Ameriky, tak jsem se jako hráč Sparty připravoval tam. Pak mi zavolal pan Veber, že by o mě měl zájem, a jelikož jsem Pražan a mám to na Slavii rád, tak jsem jeho nabídku neodmítnul a jsem rád, že můžu být tady,” popisuje okolnosti svého příchodu Jan Kern.

Kern patřil mezi ofenzivní tahouny slávistických žákovských a dorosteneckých kategorií a pravidelně byl také členem mládežnických reprezentačních výběrů. V průběhu sezony 2016/17 zamířil na Spartu, další roky pak strávil v zámoří.

Po třech letech v nejvyšší americké juniorské soutěži USHL se prosadil i do univerzitní NCAA, kde s týmem American International College vybojoval vítězství ve své konferenci a účast na prestižním finálovém turnaji.

Před novou sezonou se Kern rozhodl pro návrat do Česka. Přípravu zahájil se Spartou, za níž nastoupil v průběhu srpna ke čtyřem utkáním, mimo jiné i na ledě Slavie. V dresu soupeře se dokázal v Edenu střelecky prosadit, další góly už ale plánuje oslavit na stejném stadionu v červenobílých barvách.

Kern již nastoupil za Slavii do třech přípravných zápasů, nyní své působení v klubu stvrdil i podpisem smlouvy, ze Sparty přichází do Edenu na roční hostování.

Rozhovor s nejnovější slávistickou posilou přineseme na webu již brzy.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více