Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. února 2019

Poslední čtveřice zápasů. Slavia ji načne v pondělí na ledě Poruby

I když Slavii už definitivně zmizela šance na play off, popere se ještě o body v posledních čtyřech zápasech sezony. V pondělí zavítá na led dvanácté Poruby, která je v podobné situaci jako sešívaní. Pražský tým však svým fanouškům slibuje, že rozhodně nedá kůži zadarmo.

57. kolo: HC RT Torax Poruba vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
12. místo (62 b.)
Postavení v tabulce
11. místo (73 b.)
155:172
Skóre
154:171
Jan Káňa (14+26)
Nejproduktivnější hráč
Daniel Vrdlovec (10+25)
Petr Kanko (18 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (16 gólů)
Ctirad Ovčačík (9+8)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (5+24)
Daniel Dolejš (91,85 %)
Hynek Kůdela (90,85 %)
Úspěšnost brankářů
Dominik Šorf (90,25 %)
Lukáš Sochůrek (84,09 %)
Jihlava – Poruba 2:1
Poslední zápas
Slavia – Frýdek-Místek 0:2

Naděje definitivně padla. Slavia prohrála v sobotu doma s Frýdkem-Místkem 0:2 a po vítězství dalších celků ztratila šanci do konce sezony dohonit vedoucí osmičku, která si zahraje play off.

„Prvních deset minut jsme měli víc ze hry, ale neproměnili jsme žádnou šanci. Druhých deset minut patřilo jednoznačně soupeři. Pak byl zápas vyrovnaný. Ale když nedáme gól, nemůžeme vyhrát,“ smutnil po nepovedeném mači trenér Říha.

Se svým mladým týmem letos ve své premiérové sezoně u áčka Slavie do vyřazovacích bojů nezasáhne. I tak mají sešívaní motivaci bojovat dál. „Určitě budeme chtít ještě vyhrát, abychom si trochu navrátili pošramocené sebevědomí a potěšili naše fanoušky,“ řekl po posledním zápase osmnáctiletý útočník Damien Hradil.

V podobném duchu hovořil i obránce Jan Štibingr: „Budeme odvádět pořád stoprocentní výkony a snad budou pořád chodit fanoušci. Je to neskutečné, že jich dorazí hodně i v této situaci,“ chválil mladý bek příznivce Slavie.

Poruba taktéž bez šance na play off

Poruba ve své první sezoně v Chance lize začala skvěle. V září se pohybovala kolem čela tabulky, pak se ale forma ztratila. A i když ostravský tým bojoval statečně dál, i jemu se nakonec šance na vyřazovací boje vytratily.

Momentálně Poruba táhne nelichotivou sérii sedmi porážek v řadě, kterou budou chtít domácí určitě proti Slavii konečně protrhnout. Vždyť naposledy padli jen těsně s vedoucí Jihlavou 1:2 a na tým z Prahy si věří. V posledních dvou zápasech se totiž vždycky z tří bodů radovala Poruba.

„Nemáme zkušené mužstvo. Máme v kádru dva tři hráče, kteří hráli tuto soutěž už loni, a zbytek jsou mladí kluci, kteří se teprve v soutěži otrkávají a hrají ji první rok. Získávají nějaké zkušenosti a takový zápas jako s Jihlavou jim může v budoucí kariéře jen přispět,“ řekl po posledním klání trenér Miloš Holaň, který také doufá, že jeho svěřenci odehrají zbytek sezony na sto procent.

Zápas Slavie a Poruby o získání ztraceného sebevědomí a potěšení vlastních fanoušků začne v pondělí na ostravském ledě přesně v 18:00. Zápas můžete sledovat i na webu Onlajny.com

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video