Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
26. ledna 2019

Praha ovládla finále MMČR, zlato slaví i devět slávistů!

Poslední krok potřebovali Pražané udělat po úspěšné skupinové fázi, aby dosáhli na vytoužené zlato. A to se jim ve finále povedlo na jedničku. Liberecký kraj totiž přejeli jednoznačně 5:0 a po právu tak mohou oslavovat obrovský úspěch. V konkurenci nejlepších mladých hokejistů z celé republiky totiž ukázali, že ti nejlepší jsou právě v hlavním městě!

Celý turnaj přitom Praha nezačala úplně nejlépe. V duelu s Pardubickým krajem totiž musela třikrát dotahovat náskok soupeře, což se naštěstí vždy povedlo. Získaný bod za remízu byl totiž v celkovém součtu hodně důležitý. Do finále Pražané postoupili jen díky bodovému náskoku na druhý Olomoucký kraj.

Už v prvním utkání se ukázali i slávisté a dali tak napovědět, že budou patřit ke klíčovým postavám svého týmu. Úplně první gól vstřelil obránce Jakub Dráb, na kterého navázal ještě Vojtěch Malínek.

Jeden obrat za druhým

Ve druhém duelu to dlouho vypadalo na to, že budou muset Pražané skousnout první porážku. Od 19. sekundy totiž s Královéhradeckým krajem prohrávali a dlouho se nedařilo vyrovnat. Povedlo se to až v čase 43:45 Vojtěchu Malínkovi. Výběr hlavního města pak obrat dokonal pouhých 16 sekund před koncem.

I v dalším zápase musela Praha skóre otáčet. Ústecký kraj se dostal do vedení, s velmi rychlou odpovědí ale přispěchal Šimon Slavíček. Následně se dvakrát trefil sparťan Němec, snížení Severočechů už nic na výhře Pražanů nezměnilo.

Do třetice všeho dobrého přišel obrat i v utkání proti Jihočeskému kraji. A znovu si Praha dala se svými góly na čas. Srovnání stavu přišlo až v 38. minutě z hole Aleše Čecha a přesně o tři minuty později vstřelil vítězný gól Šimon Slavíček.

Do předposledního duelu tak šli mladíci z hlavního města s vědomím, že případná výhra je s předstihem posune do finále. Olomouckému kraji nakonec nedovolili ani jednou skórovat a sami se prosadili dvakrát. Poslední zápas ve skupině tak mohli klidně prohrát a také se tak stalo. Prohru 2:3 s Plzeňským krajem svými trefami mírnili Mikuláš Skoupý a Vojtěch Malínek.

Náročné finále? Kdepak, jednoznačná záležitost

Podle výsledků ze skupin měl na Prahu čekat velmi náročný soupeř s obrovsky silným útokem. Liberecký kraj totiž za šest duelů nasázel úctyhodných 28 branek, brankostroj se však před finále pořádně zasekl.

Nakonec z toho byla jednostranná podívaná, kterou režírovali zejména dva slávisté. Kapitán pražského výběru Šimon Slavíček skóre otevřel parádním trestným střílením. Následně se trefili dva sparťané, kteří tak svým spoluhráčům dodali potřebný klid.

Poslední slovo si však vzali opět sešívaní mladíci a určili konečnou podobu výsledku boje o zlato. Nejdříve v přečíslení dvou proti jednomu našel Slavíček volného Vojtěcha Malínka, kterému zakončení sice příliš nevyšlo, kotouč se přesto do branky dostal.

V další šanci mohl Malínek přidat svůj druhý gól, v úniku ale na libereckého brankáře nevyzrál. Celou situaci ale nevzdal, za brankou se ještě jednou dostal ke kotouči a okamžitě ho poslal kolem dezorientovaného gólmana před odkrytou klec, kde stál Šimon Slavíček, který už měl nesmírně jednoduchou úlohu.

Výsledky zápasů

Hlavní město Praha - Pardubický kraj 3:3
Branky: 18. Dráb, 30. Malínek (Hrdlička, Čech), 40. Červenka (Bareš)

Hlavní město Praha - Královehradecký kraj 2:1
Branky: 44. Malínek (Slavíček), 45. Němec (Brůna)

Hlavní město Praha - Ústecký kraj 3:2
Branky: 12. Slavíček (Malínek, Hrdička), 24. Němec (Červenka, Bareš), 32. Němec (Tomov)

Hlavní město Praha - Jihočeský kraj 2:1
Branky: 38. Čech (Malínek, Slavíček), 41. Slavíček (Malínek, Čech)

Hlavní město Praha - Olomoucký kraj 2:0
Branky: 29. Němec, 41. David (Strnad, Höll)

Hlavní město Praha - Plzeňský kraj 2:3
Branky: 31. Skoupý (Hrdlička, Čech), 45. Malínek (Slavíček)

Hlavní město Praha - Liberecký kraj 5:0
Branky: 9. Slavíček, 17. Červenka (Němec, Tomov), 23. David (Höll, Kalný), 29. Malínek (Slavíček, Čech), 34. Slavíček (Malínek)

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video