Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
10. dubna 2019

Představujeme nejlepší mládežníky za měsíc březen

Slavia vybírá každý měsíc nejlepší hokejisty v mládežnických kategoriích 5.-8. třída. Za měsíc březen byli oceněněni Radek Tomas, Michael Papež, Max Pšenička a František Toms. Čtveřice hráčů obdržela od klubu hokejku a další drobné dárky, nyní vám přinášíme představení všech vítězů.

RADEK TOMAS, 8. TŘÍDA

Jak vzpomínáš na svoje začátky - kdy a kde jsi začal s hokejem?
Začínal jsem bruslit v Černošicích a pak jsem se na Kobře naučil hrát hokej.

Jaký byl tvůj největší hokejový zážitek?
Asi když jsem jel se Slavií do Číny a vyhrál jsem tam hokejku.

Co pro tebe znamená Slavia?
Tým s dobrým tréninkovým prostředím, mám to tu rád.

Na jakém postu hraješ a proč?
Nejradši na centru, protože se můžu pohybovat všude a od mala ho tak nějak hraju.

Jaké máš svoje hokejové oblíbence?
Můj nejoblíbenější hráč je Sebastian Aho. Na to kolik mu je, tak hraje hodně dobře.

MICHAEL PAPEŽ, 7. TŘÍDA

Jak vzpomínáš na svoje začátky - kdy a kde jsi začal s hokejem?
Hokej jsem začal hrát ve 3,5 letech ve Vsetíně, kde jsme dříve bydleli. Máma mě učila asi půl roku bruslit, a když mi byly 4 roky, vzali si mě trenéři do přípravky jako hráče. Když mi bylo 6 let, rozhodl jsem se vyzkoušet bránu, protože jsem koukal na starší kluky a moc se mi to líbilo a taky kamarád a můj trenér Mirek Svoboda na mě jednou na kluzišti zkoušel střílet a říkal, že do brány se hodí člověk mé povahy – tedy „divoch a tak trochu i poděs“. No a bylo to, a byl jsem v bráně. Chytal jsem na trénincích a vzpomínám si, že i když jsem to vůbec neuměl, všichni říkali, že jsem talent a moc mi to jde. Když mi bylo 6,5, přestěhovali jsme se s maminkou do Prahy. Zde jsem hned nastoupil do Slavie. Ze začátku jsem hrával i chytal. To bylo v době, kdy jsme ještě nehráli zápasy a pak když jsme zápasy hrát začali, tak jsem se vrátil zpět do brány, protože jsem do Slávie přišel s tím, že už jsem ve Vsetíně chytal a chci chytat dál. Trenéři mi tenkrát říkali, že je to škoda, že výborně bruslím. Já jsem ale řekl, že chci stejně chytat.

Jaký byl tvůj největší hokejový zážitek?
Těch je opravdu hodně, ale mezi ty nej patří ocenění z loňské hokejové sezóny, ve které jsem získal ocenění nejlepšího brankáře ligy mladších žáků a letošní výhra titulu Mistra ČR v lize DTS. Mezi další TOP zážitky patří účast na mezinárodním hokejovém turnaji v Pekingu v Číně, kam jsem byl vybrán loni i letos. Taky to, že jsem byl v týmu Czech Knights. A ještě jedna vzpomínka. Když jsem byl v druhé třídě, tak jsem jel do Komety Brno chytat za 4. třídu. Dostal jsem ocenění nejužitečnější hráč týmu a to i přes to, že jsem dostal 26 gólů, kolik jsem jich vychytal už nevím, ale určitě dvakrát tolik.

Co pro tebe znamená Slavia?
Slavie pro mě znamená nejlepší hokejový klub. Můj život a domov.

Na jakém postu hraješ a proč?
Můj post je brankář. Vybral jsem si ho proto, že jsem byl zaujatý tím, jaký způsob hraní to je.

Jaké máš svoje hokejové oblíbence?
Moji gólmanští oblíbenci jsou Dominik Hašek, Miroslav Svoboda a Marc-André Fleury. Dominik Hašek proto, že byl nejlepší brankář NHL a měl velmi zvláštní a originální postoj a způsob chytání. Miroslav Svoboda proto, že ho znám osobně od malička. Je houževnatý. S Jihlavou vyhráli titul, S Plzní skončili druzí. On vyrostl sám s tátou a já zase sám z mámou. Jeho táta mě trénoval a jsme přátelé a jezdíme k němu každý rok na silvestra a taky mě přivedl k chytání. Marc-André Fleury je momentálně můj nejoblíbenější z brankářů vůbec. Velmi mě zaujala jeho technika chytání.

MAX PŠENIČKA, 6. TŘÍDA

Jak vzpomínáš na svoje začátky - kdy a kde jsi začal s hokejem?
S hokejem jsem začínal na Slavii, kam mě přivedl můj táta ve 4 letech. Původně jsem začínal s tenisem, ale hokej mě bavil mnohem víc.

Jaký byl tvůj největší hokejový zážitek?
Můj největší hokejový zážitek byl hokejový turnaj v Chicagu v loňském roce, kde jsem odehrál mnoho těžkých zápasů.

Co pro tebe znamená Slavia?
Kamarádi a vítězství.

Na jakém postu hraješ a proč?
Hraju na postu obránce, protože mám rád přehled ve hře, rád přihrávám a rád hraju do těla.

Jaké máš svoje hokejové oblíbence?
Obránce Burns a útočník Ovečkin.

FRANTIŠEK TOMS, 5. TŘÍDA

Jak vzpomínáš na svoje začátky - kdy a kde jsi začal s hokejem?
Začínal jsem na Slavii, bylo mi asi pět. Lední hokej hrál i můj starší brácha, nyní hraje za Slavii pozemní hokej a je i v reprezentaci. Moji rodiče taky hráli pozemní hokej a byli v reprezentaci. Táta národní tým i trénoval. V letních měsících hraji pozemák i já, samozřejmě za Slavii.

Jaký byl tvůj největší hokejový zážitek?
Pro mě je zážitek všechny zápasy, kdy hrajeme dobře a vyhrajeme. Jinak asi letos na jaře turnaj ve Vimperku,kde jsme vyhráli první místo a ještě jsem byl vyhlášen jako nejlepší útočník turnaje. 

Co pro tebe znamená Slavia?
Slavia je moje "srdcovka", nejoblíbenější klub ve všech sportech.

Na jakém postu hraješ a proč?
Hraji na pravém křídle, držím hokejku napravo, rád dávám goly a ještě raději přihrávám, jsem prostě útočník.

Jaké máš svoje hokejové oblíbence?
Třeba Tomáš Hertl, který hrál za Slávii. Ze zahraničí mám rád Chicago Blackhawks, takže pravé křídlo Patrick Kane.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více