Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
11. října 2018

Premiérový střelec Šteiner: Z gólu mám radost. Budu si to pamatovat napořád

Byl to pro něj velký okamžik. Útočník David Šteiner se v devatenácté minutě zápasu s Porubou opřel do puku a zaznamenal svou první trefu v dresu sešívaného A-týmu. Slavia navíc brala vítězství a mladý forvard tak zažil nezapomenutelné okamžiky. Z brankového příspěvku do sítě soupeře měl sice hodně velkou radost, pochvaloval si ale i sešívanou hru a spolupráci ve své lajně. „Z gólu mám radost. Byla to nádhera. I s klukama nám to sedlo. Snad to bude lepší a lepší,“ přiznal dvacetiletý gólový debutant.

V zápase s Porubou jste zaznamenal svůj premiérový gól v dresu slávistického áčka. Jaké jsou po takové události pocity?
Z gólu mám ohromnou radost a mísí se ve mně jen pocity radosti. Tenhle okamžik si asi budu pamatovat napořád. Byla to nádhera. Ale doufám, že u jedné branky nezůstanu a bude jich víc a víc.

Co vám problesklo hlavou ve chvíli, kdy se kotouč zatřepetal v síti? Vzpomenete si?
Určitě to byla obrovská radost a euforie. Takový gól se nestřílí často. Podle toho i vypadalo moje oslavné gesto přímo na ledě.

Jak byste vítězný mač vlastně zhodnotil? Dali jste hodně gólů, trefovali se z přesilovek…
První dvě třetiny jsme měli víc ze hry. Byli jsme víc na puku, soupeře jsme podle mého přehrávali. Jen ve třetí třetině jsme trochu ustoupili od hry, kterou chceme hrát. I když jsme si v šatně říkali, že na některé věci si musíme dát pozor, bylo to z naší strany v závěru trochu nervózní.

1.
David Šteiner vstřelil za slávistické áčko branku číslo

V jednu chvíli ale padly v krátkém časovém sledu tři góly. Jak do hostující klece, tak do té vaší. Čím to?
Když se vstřelí gól, tak je tam taková natěšenost směrem dopředu a už se tolik nemyslí na obranu. A to zřejmě mohl být i důvod toho, proč tak rychle padalo do brány na obou stranách.

Soupeře jste měli neustále na „lopatě“ a Torax de facto celou dobu jen marně dotahoval. Co bylo klíčovým momentem pro takový vývoj?
Podle mě byla zlomovým okamžikem chvíle, kdy jsme dávali branku na 5:2. Bylo to na konci druhé třetiny a soupeř se potom víc položil.

Utkání rozkouskovala řada faulů. Pramenily z tlaku soupeře, nebo by patřily spíš do kategorie zbytečných?
Ustoupili jsme od naší hry a od toho se odvíjely i fauly, které byly ve většině případů zbytečné.

S krátícím se časem přibývalo drobných incidentů mezi hráči obou celků. Nechtěla si tím Poruba třeba kompenzovat špatný výsledek?
Určitě je to nepříjemná situace, když se prohrává. Navíc o tolik gólů. A člověk s tím chce samozřejmě něco dělat. I z toho pak vznikají podobné potyčky.

Šlapalo nám to. Snad to bude ještě lepší, doufá Šteiner

Výsledek vypadá vcelku jednoznačně, ale přesto. V jakých herních činnostech vás Poruba dokázala zatlačit. Čím vynikala?
Určitě nám dělali problém v rychlých protiútocích. To měli opravdu výborně nacvičené. Vždycky vystartovali dopředu a byli v tomhle ohledu hodně nepříjemní.

Objevil jste se ve formaci s Martinem Šagátem a Zdeňkem Kubicou. Jak si podle vás vaše lajna vedla?
Myslím si, že nám to s klukama hezky sedlo a doufám, že to bude lepší a lepší.

I když jste předvedli výborný výkon, říká se, že vždycky je co zlepšovat. Co to bude u vás?
Musíme zapracovat na defenzivě. Takové té zodpovědnosti směrem dozadu. A když si každý bude plnit své povinnosti a hrát, co má, bude se to určitě ještě zlepšovat.

Slavia díky triumfu opět natáhla svou bodovou šňůru a momentálně neskutečně šlape. Kde leží příčina takového vzestupu?
Začátek soutěže se nám úplně nepovedl a první tři zápasy jsme prohráli. Ale pak jsme si řekli, co chceme hrát a co fungovalo v přípravě. A funguje to i teď. Doufám, že v tom budeme pokračovat.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více