Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
17. října 2019

Preview mládeže: Další malé derby, dvojboj s Boleslaví

Nejbližší dny nabídnou hodně hokejové podívané. Všechny kategorie se dostanou do hry, o body bude po týdnu volna zápolit i juniorka, která doma přivítá Mladou Boleslav a Liberec. Dva zápasy čekají i dorostence. Ti nejdříve zamíří do Mladé Boleslavi a v sobotu v Edenu narazí na Jihlavu. Bohatý program čeká i na žákovské týmy, mezi jejichž soupeře patří Kobra, Tábor a Smíchov.

Junioři

Junioři měli díky volnu čas připravit se na další průběh sezony, ve kterém budou chtít zapomenout na úvod, který se jim příliš nevydařil. Proti Mladé Boleslavi však nepůjde o nic jednoduchého. Středočeši jsou sice až devátí, pouhý bod je však dělí od čtvrtého místa. Slávisté by se v případě výhry mohli posunout o dvě příčky vzhůru.

Mladá Boleslav si letos už dokázala poradit velkým rozdílem se Zlínem, přehráli mistra z Třince nebo Vítkovice. Naopak prohráli s Chomutovem, Litvínovem nebo Olomoucí a schytali příděl od Kladna. Jejich výkony jsou tak prozatím hodně nevyrovnané, čehož by mohli sešívaní využít a Středočechy zaskočit.

V sobotním utkání se v Edenu představí Liberec. Ten se nachází až na 13. místě, což není nic lichotivého. Na druhou stranu není pro Severočechy úspěch v juniorské kategorii hlavním cílem. Ti lepší junioři totiž pravidelně nastupují v Chance lize v Benátkách, aby se co nejdříve rozkoukali v dospělém hokeji.

S většinou svých soupeřů hrají Bílí Tygři hodně vyrovnané zápasy, hned čtyři z dosavadních deseti se totiž muselo prodlužovat. A Liberec v nich moc úspěšný není. Jen Litvínov dokázal přetlačit po samostatných nájezdech, Vítkovicím, Chomutovu a naposledy i Kometě v nastaveném čase podlehl.

Dorost

Téměř ve stejnou chvíli, kdy budou junioři bojovat proti Mladé Boleslavi v Edenu, budou hrát na hřišti stejného soupeře i dorostenci. Se Středočechy se slávisté už jednou potkali a byla to parádní podívaná. Nesmírně vyrovnaný zápas, který rozhodovali jen maličkosti nakonec v prodloužení rozsekl Šimon Slavíček.

Mladá Boleslav se však od té doby hodně zvedla, dokázala si poradit s libereckými Bílými Tygry a v současnosti je na tom stejně jako červenobílí. Stejný počet bodů mají ještě Pardubice a vedoucí Hradec Králové drží jen jednobodový náskok.

Druhým soupeřem dorostu bude Jihlava, která se zatím v letošní sezoně trápí. S pouhými devíti body je až na osmém místě skupiny Střed, na postupovou šestku má dvoubodovou ztrátu, takže ze hry stále ještě není.

Dukla zatím vyhrála jen dvakrát nad Táborem a po samostatných nájezdech porazila České Budějovice. Pražané už jednou na Jihlavu narazili. Na ledě soupeře si vedli velmi dobře a po klidné výhře 5:1 si odvezli všechny tři body.

9. třída

Deváťáci mají za sebou těžké zápasy se Spartou nebo Plzní, takže by to mohlo vypadat, že proti Táboru půjde o jednodušší úkol. Opak je ale pravdou, Jihočeši v této kategorii patří k lepším týmům ve skupině. Výrazně potrápili třeba i Spartu, se kterou nakonec dokonce remizovali a drží se jen o skóre za ní v tabulce.

Třetí příčku s bodovou ztrátou okupují sešívaní, kterým úplně nevyšel poslední duel. Na domácí půdě se totiž trápili s Hvězdou, proti které vybojovali jen bod.

8. třída

Osmáci mají před sebou jeden z lehčích úkolů. Proti Kobře totiž letos už jednou hráli a i bez několika hráčů stabilní sestavy si týmem z pražského Braníku v klidu poradili 7:0. Kobře to zatím letos vůbec nejde, zatím vybojovala jen bod, a tak je v tabulce poslední.

Naproti tomu červenobílí svojí skupinu vedou s čtyřbodovým náskokem na Kladno, se kterým také minulý týden poprvé ztratili. Přetahovaná nakonec nedopadla lépe ani pro jeden tým a zápas skončil remízou.

7. třída

Sedmáci jsou na tom momentálně úplně nejlépe ze všech slávistických týmů. V šesti odehraných zápasech totiž ještě neztratili ani bod, svým soupeřům navíc dávají i hodně branek. Naposledy si v souboji neporažených poradili s Hvězdou jasně 11:3.

Tentokrát se postaví proti Táboru, který na tom není nejlépe. Zatím má na svém kontě jen tři body za jednu výhru a jednu remízu. Sešívané by tak neměl výrazněji trápit.

6. třída

Šesťáci jsou ve své skupině na třetí příčce, v šesti odehraných duelech mají vyrovnanou bilanci výher a proher. V sobotu narazí na Smíchov, kterému budou chtít oplatit domácí porážku 2:4. Nepůjde ale o nic jednoduchého, jelikož Smíchov prohrál zatím jen jednou a s Černošicemi se dělí o první místo.

V neděli pak v Edenu přivítají Kobru a mělo by se pro slávisty jednat o jednodušší práci než v sobotu. Kobra je totiž poslední s pouhým jedním bodem. Navíc už za sebou mají červenobílí jednu zkušenost, když celek z Braníku porazili jasně 16:0.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více