Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
23. října 2019

Preview mládeže: junioři venku, dorost a rozjetí žáci v Edenu

Ani tento týden se nezastaví kolotoč mládežnického hokeje. Junioři budou bojovat o další vítězství ve dvou venkovních zápasech. Kdo by ale o víkendu zavítal do Edenu, může zhlédnout pořádnou porci mačů od zápasu dorostenců až po pravděpodobné brankové hody žákovských týmů.

Junioři

Nejstarší mládežnická kategorie se výsledkově dostala z nejhorší krize a odlepila se ze dna tabulky. Teď junioři sbírají každý týden alespoň jedno vítězství. Nyní čeká Slavii náročný venkovní trip – nejprve v pátek duel na ledě Vítkovic, o den později pak budou hrát sešívaní s Třincem.

Vítkovice jsou na tom tabulkově lépe – nacházejí se na desáté pozici (z devatenácti celků), ale paradoxně se jim letos daří více venku než na domácím kluzišti, kde získaly z pěti zápasů osm bodů. To by mohla být šance i pro Slavii. Druhý soupeř – Třinec – se letos podobně jako Slavia trápí. Oceláři jsou v tabulce patnácti s jedenácti body. Nyní na Třinec sešívaní ztrácí čtyři body.

Dorost

Dorostenci se po skvělém začátku sezony dál drží na postupových místech a tento týden budou chtít svou pozici jistě upevnit. Nejprve je ve čtvrtek čeká těžká zkouška na ledě druhých Pardubic. Ty mají však před Slavií pouhý bodový náskok. V prvním vzájemném duelu porazili sešívaní Dynamo na svém ledě 4:2, když čtyři body zaznamenal Slavíček.

Druhý zápas pak dorostenci odehrají v sobotu už doma v Edenu proti Českým Budějovicím (od 16:00). V tomto duelu budou sešívaní favority. Budějovice jsou sice v tabulce šestí (hned za Slavií), oba soupeře ale dělí jedenáct bodů. Před měsícem vyhrála Slavia na ledě Motoru 4:2.

9. třída

Deváťáci minulý týden poprvé v sezoně po sedmi zápasech prohráli, když nestačili na silný a taktéž zatím neporažený Tábor (3:6). Šanci na reparát budou mít mladí slávisté v sobotu, kdy na svém ledě přivítají Třemošnou, která je v tabulce dva body za Slavií. Naposledy však Meteor prohrál doma s Plzní 2:6.

8. třída

Osmáci jsou po sedmi zápasech stále neporažení. Naposledy porazila Slavia doma Kobru 9:1. V neděli pak čeká sešívané poslední zápas první části sezony, a to v Edenu od 11:00 proti Černošicím. První vzájemný duel vyhráli sešívaní 7:1.

7. třída

I sedmáci dál dominují ve své soutěži, naposledy si zvýšili sebevědomí na ledě Tábora, kde vyhráli 17:2. Suverénně jsou tak na čele tabulky. V sobotu čeká sedmáky na vlastním ledě od 11:15 zápas proti Třemošné, ve kterém už mohou atakovat hranici stovky vstřelených gólů.

6. třída

Povedený týden naplněný dvěma výhrami má za sebou šestá třída. Na vítězství proti Smíchovu a Kobře budou chtít svěřenci trenéra Kucharčíka navázat v neděli od 9:00 v zápase proti Černošicím. Těm mají sešívaní co vracet – první duel na jejich ledě prohráli 7:9.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více