Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
13. listopadu 2019

Preview mládeže: východní trip pro juniory, dorost s prvním i posledním

Po reprezentační pauze se naplno vracejí na scénu zápasy mládeže. V akci po kratší odmlce uvidíme i dvě nejstarší kategorie – juniory i dorost. Ze čtyř utkání, které je o víkendu čekají, se však pouze jedno uskuteční na ledě v Edenu: Doma čeká dorostence souboj s lídrem skupiny. Devítka i sedmička se utká v malém pražském derby s Letci z Letňan.

Junioři

Zdá se, že přes nepovedený vstup do sezony už se červenobílí junioři dokázali dostat. Z posledních čtyř zápasů dokonce tři vyhráli a před reprezentační přestávkou je posílily domácí výhry proti Českým Budějovicím (3:0) a Kladnu (5:1). I díky nim se posouvají tabulkou vzhůru – aktuálně jim patří šestnáctá pozice. Další výzvu pro nejstarší mládežnickou kategorii představuje následující trip na východ republiky: V pátek se představí na ledě Olomouce a v sobotu na ledě Zlína.

Sedmá Olomouc je na tom bodově výrazně lépe než sešívaní. V poměrně úspěšné sezoně jim zatím náleží sedmá pozice, na kterou Slavia aktuálně ztrácí třináct bodů. Olomoučtí zatím odehráli doma jen šest zápasů – ze kterých mají bilanci tří výher a tří porážek. To Zlín, sobotní soupeř sešívaných, v letošním ročníku slavil na domácím ledě jen dvě výhry. Celkově se Zlínu v letošní sezoně moc nedaří, v konkurenci devatenácti týmu mu náleží až předposlední pozice.

Dorost

Sešívaní dorostenci se dál drží v horní polovině tabulky své skupiny. Aktuálně jim patří pátá příčka, a drží se tak mezi šesticí týmů, které postupují do skupiny A pro 2. část soutěže. Z posledních výsledků mrzí Pražany asi nejvíce těsná porážka z ledu Pardubic (3:4sn) – ty jsou jedním z nejbližších sousedů Slavie v tabulce.

Ztracené body si slávisté budou chtít vzít zpět už ve čtvrtek na ledě Tábora. Ten se ve skupině Střed krčí až na poslední příčce a nedokázal si připsat ani jednu výhru v základní hrací době. O poznání větší bitvu však v sobotu uvidí Eden. Ve Vršovicích slávisté přivítají vedoucí Mountfield (od 11:30). Lídra skupiny v letošní sezoně o body dokázaly připravit jen Mladá Boleslav a Pardubice. Sešívaní na ledě Hradce v prvním vzájemném zápase padli 3:9, a tak mají soupeři co oplácet.

9. třída

Deváťáky, kteří se drží stále v nejvyšších patrech tabulky, čeká v sobotu malé pražské derby. Do Edenu přijedou Letňany. Červenobílí by určitě rádi navázali na poslední vzájemné střetnutí, ve kterém Letňany přehráli vysoko 10:2. Od zápasu druhého kola se navíc hokejisté z Letňan v tabulce příliš neposunuli. Stále čekají na první bod, a v předminulém kole inkasovali od Sparty dokonce 25 branek. Budou se podobné hody opakovat i v Edenu?

7. třída

Stejně jako devátá třída se i osmáci o víkendu utkají s Letňany. I v tomto případě půjdou do zápasu v roli favoritů sešívaní. Ti si v posledních zápasech připsali takové výhry jako proti Temošné, kdy puk v brance soupeře skončil hned 26krát. Slávistický brankostroj se nezpomalil ani v zápase se silnějšími Českými Budějovicemi, které Pražané přehráli „jen“ 4:2. Letňany zatím sbírají spíše prohry, a tak se dá čekat, že slávisté své nedělní utkání zvládnou.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více