Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
23. července 2019

Příprava mládeže: turnaj v Litvínově, derby nebo soustředění v Příbrami

Vedle sešívaného áčka se na novou sezonu budou pilně připravovat i mládežnické týmy. Junioři a dorostenci začnou s tréninky na ledě ještě v červenci, v srpnu se k nim přidají i slávistické třídy. Hlavním prvkem kvalitní přípravy jsou přátelské zápasy, kterých je v srpnovém programu dostatek. V kompletním přehledu tak přinášíme přehled všeho, co mládež Pražanů čeká před startem ostré sezony.

Junioři

Nejstarší mládežnická kategorie začala svoji přípravu jako první. Hokejisté pod vedením trenérů Jiřího Vebera, Jiřího Doležala a Pavla Kolaříka se dostali na led poprvé už v pondělí 22. července. Během úvodního týdne je čeká také první test v podobě utkání s kladenskými Rytíři, který se odehraje v Edenu v pátek.

Následovat budou dva venkovní duely a ve třetím týdnu přípravy i derby se Spartou. Pouhé dva dny poté, co se s rivalem z Holešovic utká áčko. Uprostřed srpna pak bude na juniory čekat kvalitní zkouška v podobě tradičního turnaje v Litvínově. Toho se slávisté zúčastní už poněkolikáté v řadě a během víkendu odehrají čtyři těžká utkání.

Celý další týden pak červenobílí stráví pouze tréninkem a jako poslední je dva dny před koncem druhého prázdninového měsíce prověří královéhradecký Mountfield. Do DHL juniorské ligy akademií vstoupí Pražané v pátek 6. září domácím zápasem proti Chomutovu.

Program přípravy juniorů
22. července start přípravy
26. července Slavia – Rytíři Kladno
1. srpna Rytíři Kladno – Slavia
6. srpna Slavia – Mountfield HK
8. srpna Slavia – HC Sparta Praha
15. srpna Slavia – HC Dynamo Pardubice
17.-18. srpna turnaj v Litvínově (4 zápasy)
29. srpna Mountfield HK – Slavia
6. září 1. kolo DHL juniorské ligy akademií (s Chomutovem)

Dorost

Dorostenci se poprvé na ledě objeví v neděli 28. července a hned v prvním týdnu je čeká nesmírně nabitý program. V rozpise zápasů totiž mají duely v úterý, středu i ve čtvrtek. Postupně změří síly s Pardubicemi, americkou Kalifornií a Kladnem.

Přesně sedm dní po startu přípravy zamíří červenobílí na čtyřdenní soustředění v Příbrami, kam sešívané mládežnické týmy jezdí už pravidelně. Slávisté v tomto středočeském městě využívají vedle ledové plochy i plavecký bazén v bezprostřední blízkosti zimního stadionu nebo tělocvičnu. K dispozici je i nedaleká venkovní posilovna.

Následovat měl turnaj v Litvínově, který se nakonec zredukoval pouze na dva přípravné duely proti domácímu výběru a Plzni. Během dalších týdnu sehrají Pražané ještě dalších pět utkání, z nichž čtyři na hřištích soupeřů. ELIOD extraligu dorostu odstartují až ve čtvrtek 12. září na ledě Havlíčkova Brodu.

Plán přípravy dorostu
28. července start přípravy
30. července Slavia – HC Dynamo Pardubice
31. července Slavia – Kalifornie
1. srpna Slavia – Rytíři Kladno
4.-7. srpna soustředění v Příbrami
15. srpna Slavia – HC Dynamo Pardubice
10. srpna HC Litvínov – Slavia
10. srpna HC Škoda Plzeň – Slavia (v Litvínově)
15. srpna HC Dynamo Pardubice – Slavia
20. srpna Slavia – Mountfield HK
22. srpna Rytíři Kladno – Slavia
28. srpna BK Mladá Boleslav – Slavia
30. srpna Mountfield HK – Slavia
12. září 1. kolo ELIOD extraligy dorostu (proti Havlíčkovu Brodu)

Slávistické třídy

Na novou sezonu se pochopitelně musí připravovat i mladší slávisté, kteří se budou účastnit žákovských lig. Podobně jako dorost se třídy vystřídají na soustředění v Příbrami a tréninkovou dřinu vyplní převážně turnaji. Některé organizuje přímo Slavia, na další pak budou červenobílí cestovat třeba do Znojma nebo do Hradce Králové.

Vrcholem přípravného období bude už 22. ročník Memoriálu Jana „Čendy“ Jiráka s podporou hlavního města Prahy. V posledních letech šlo o turnaj 8. tříd (tedy nejstarší žákovské kategorie), letos se ho však zúčastní týmy nově vytvořených 9. tříd. Hrát se bude v posledním srpnovém týdnu.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více