Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
31. července 2019

Příprava začíná! Slávisty čeká zkouška na Kladně

Konec „pouhých“ tréninků, se začátkem druhého letního měsíce začínají konečně i přípravné zápasy. Do kolotoče předsezónních utkání se ve čtvrtek zapojí i hokejisté Slavie, které na úvod čeká zkouška na Kladně. Rytíři se v prvním duelu představili proti Litvínovu, a to i s dvoubodovým Jaromírem Jágrem v sestavě.

První z deseti přípravných zápasů, a hned na ledě extraligového Kladna. Sešívané čeká po týdnech přípravy na suchu a na ledě nelehká zkouška, která prověří především fyzickou připravenost hráčů.

Slávisté se z dovolené vrátili před týdnem a nastoupili do intenzivní přípravy na ledě. „Všichni hráči pracují perfektně a i průběžné výsledky fyzických testů vypadají velmi dobře,“ byl po jednom z tréninků spokojený hlavní trenér Miloš Říha.

Trenérský štáb má momentálně k dispozici 12 obránců, 17 útočníků a tři brankáře. Ti proti sobě, posílení bývalým slávistou Romana Červenky, sehráli v úterý druhý modelový zápas.

Petr Hořava odehrál v minulé sezóně 54 utkání se ziskem devíti bodů.

Zatímco v tom prvním zvítězili „červení“, druhý duel ovládli „bílí“. Ti přitom po první třetině o dva góly prohrávali, ale díky brankám Červenky, Davida Matějky a Viktora Martínka skóre otočili.

Po skončení pětačtyřicetiminutové základní hrací doby se v pětiminutovém prodloužení tři na tři oba týmy prosadily dvakrát. Za červené skórovali Daniel Svoboda a Daniel Vrdlovec, za bílé se trefili Jaroslav Brož a Denis Heldák.

V týmu bílých nastoupil v defenzivních řadách také Petr Hořava, který poslední tři sezóny strávil právě v Kladnu, jemuž v té loňské pomohl k postupu do nejvyšší soutěže.

„Je vidět, že tady do toho půjdou kluci naplno a já se na to moc těším,“ kvitoval čtyřiatřicetiletý zadák nové prostředí. Do toho staronového se s týmem vydá ve čtvrtek, sešívané totiž čeká utkání na Kladně.

Nastoupí i Jágr?

Rytíři už si svoji premiéru v přípravě odbyli, v úterý nestačili 4:5 v prodloužení na Litvínov. V dresu Kladna nastoupil i jeho majitel Jaromír Jágr a blýskl se gólem a asistencí. Vítězný gól však nakonec v nastaveném času vstřelil litvínovský Jakub Petružálek.

„Jsme týden na ledě a byl to náš první zápas, takže to ještě bylo takové rozhárané, protože jsme pořádně nic nenacvičovali. Vyzkoušeli jsme mladé hráče a to nám aspoň něco ukázalo,“ hodnotil zápas trenér David Čermák.

První branku hostů vstřelil útočník Patrik Machač, který se už po utkání nemohl dočkat druhého duelu se Slavií: „Na zápas se moc těšíme. Doufáme, že ho vyhrajeme, když je to první domácí utkání v přípravě.“ A zmínit se nezapomněl ani o svém bývalém spoluhráči: „Určitě to bude pikantní, pokud proti nám Petr nastoupí.“

Rytíři přivítali před sezónou mimo jiné Davida Stacha, jenž působil minulou sezónu v Plzni, či Brendana O´Donnella, bývalého hráče rakouského Dornbirnu. Oba nastoupili proti Litvínovu v první formaci vedle Jágra.

Jak si sešívaní v prvním přípravném utkání povedou? Jak se ukážou hráči na zkoušce i zkušenější borci? A nastoupí za Kladno Jaromír Jágr? Otázek je hodně, rozuzlení však přinese až samotný zápas, který začíná ve čtvrtek v 17:30. Sledovat ho můžete díky on-line přenosu.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více