Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.8.2019

Prokletí zlomeno! Slavia vybojovala proti Brianconu první vítězství

přípravné utkání, čtvrtek 22.8.2019, Slavia - Briancon
Slavia
3:1
2:0, 0:1, 1:0
Briancon

Branky a nahrávky: 3. Martínek (Brož, Duda), 8. Steinocher (Hejda, Kohút), 58. Šmerha (Novák, Vrdlovec) – 25. Richardson (Fauchon, Valentino). Rozhodčí: Čáp, Battěk – Hnát, Žídek. Vyloučení: 8:12. Využití: 1:1. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Sestavy

Slavia

Málek (Michajlov) – Duda, Novák, Hejda, Steinocher, Barák, Antoš, Šmíd – Šmerha, Vrdlovec, Všetečka – Ondráček, Šagát, Furch – Doležal, Kuťák, Šteiner – Brož, Kohút, Martínek

Briancon

Blažek (Sanyas) – Morillon, Raats, Igier, Robertson, Mayea, Black – Bonnardel, Chamberland, Gibert, Plouffe, Valentino, Ruel, Andre, Richardson, Chapelier, Fauchon, Romand, Metais, Campbell, Sarlin

Konečně! Slavia poprvé v přípravě vyhrála, když si doma poradila s francouzským Brianconem. Domácí do zápasu vlétli skvěle a rychle vedli o dvě branky. Francouzský tým dokázal ještě zápas zdramatizovat, ale závěr už si sešívaní pohlídali a vyhráli 3:1.

Do zápasu vstoupili domácí aktivně s jasným cílem – konečně urvat první vítězství v přípravě. Soupeř, který na jaře postoupil do nejvyšší francouzské soutěže, nevzdoroval dlouho.

Už po 130 sekundách hry se mladý čtvrtý útok Slavie pustil do rychlého brejku. Brož našel přesným pasem Viktora Martínka a ten krásnou střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre.

Pak zahrozili i hosté, kteří neměli daleko ke srovnání. Velké šance Valentina nebo Sarlina však vyřešil s pomocí svých spoluhráčů Málek, který do branky nastoupil v přípravě podruhé.

Poté se příležitosti chopili opět Říhovi svěřenci. Slušnou produktivitu slávistických obránců z předešlých zápasů potvrdil tentokrát Michal Steinocher, který od modré čáry tvrdou ranou poslal kotouč do sítě. Slavia tak v osmé minutě vedla už 2:0.

Do konce třetiny už byli aktivnější domácí hráči, ale další branku nepřidali. K navýšení skóre měl na začátku druhé části perfektní příležitost útočník Kuťák, který za Slavii nastoupil poprvé – v kádru sešívaných je na zkoušku. Třiadvacetiletý odchovanec Pardubic jel na českého gólmana Blažka v brance Brianconu úplně sám, klička do bekhendu mu ale nevyšla ideálně.

Po slabém začátku Briancon zápas zdramatizoval

První branky se tak dočkali z ničeho nic hosté. Evian Richardson využil nedůrazu domácích před brankou a po přihrávce od modré nadvakrát dostal puk za Málka.

A pak nastaly pro domácí další zlé chvilky. Francouzský tým zmobilizoval síly k vyrovnání a nakonec dostal i téměř dvouminutovou přesilovku pěti proti třem. Tu domácí výborně odbránili a zachránili tak příznivé skóre.

Následně sešívaní zase vyrovnali hru, v 50. minutě však nastala opět krušná chvilka. Antoš totiž při couvání upadl, a tak se do šance dostal Chapelier. Francouzský útočník jel sám na branku, v té ale zazářil skvělý Málek, který pohromu nedopustil.

Závěr utkání už si sešívaní před domácím publikem pohlídali. Dvě minuty před koncem ještě naposledy rozvlnil síť krásnou ranou z mezikruží Tomáš Šmerha. Po zajímavém zápase tak Slavia konečně mohla oslavit velice cennou první výhru v přípravě.

Dalším soupeřem sešívaných bude v úterý 27. srpna Ústí nad Labem a Slavia bude opět hrát na domácím ledě.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Předešlé zápasy jsme prohráli, ale hráli jsme v nich velice dobře. Soupeři byli hodně silní. Probrali jsme to v kabině a v tomto zápase jsme se ještě zlepšili. Od první do poslední minuty jsme byli jednoznačně lepší. Výkon shazuje pouze nízká efektivita v zakončení. Nedáváme šance, což bohužel nabudí i soupeře. Místo toho, abychom vedli 6:0, to bylo 2:1 až skoro do konce. To je nepříjemné. Na koncovce pracujeme, ale musíme makat dál. Na druhou stranu v obraně jsme hráli dobře. S oslabeními jsme byli spokojení, v tom jsme se zlepšili. Pro Máliče v bráně to bylo těžké. Nešlo na něj tolik střel, ale když měl soupeř najednou šanci, tak nás podržel.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více