Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. října 2018

Proti lídrovi se slavnostním nádechem. Odveta s rozjetým Motorem je tady

Další kolo, další silný soupeř. Slávisté se po dvojici venkovních mačů vracejí do Edenu. Tam Říhovi svěřenci vyzvou lídra soutěže z Českých Budějovic. Slávisté budou chtít Motoru vrátit porážku z prvního vzájemného zápasu letošního ročníku Chance ligy. Duel se ponese ve slavnostním nádechu – klub připomene sto let od založení republiky. Před úvodním vhazováním zazní státní hymna a fanoušci si budu moci nalepit na tvář vlaječky.

18. kolo: HC Slavia Praha vs. ČEZ Motor České Budějovice

Porovnání týmů
9. místo (26 b.)
Postavení v tabulce
1. místo (38 b.)
40:46
Skóre
62:35
Jan Novák (1+10)
Nejproduktivnější hráč
Martin Novák (9+11)
Jan Veselý (7 gólů)
Nejlepší střelec
Martin Novák
Lukáš Endál (oba 9 gólů)
Jan Novák (1+10)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin (4+8)
David Honzík (91,1 %)
Lukáš Sochůrek (86,1 %)
Úspěšnost brankářů
Jan Strmeň (91,3 %)
Petr Kváča (92,1 %)
Přerov – Slavia 5:0
Poslední zápas
Motor – Jihlava 4:1

Slávisté už vstoupili do druhé čtvrtiny letošního ročníku Chance ligy. Úvodní část sice nezačali nejlépe, pak se ale rozjeli. Výsledkem byla desetizápasová série zápasů s bodovým ziskem. Prohra na ledě Jihlavy však neznamenala jen závěr první části soutěže, ale i konec úspěšné série sešívaných.

Před Pražany tak znovu stojí nelehký úkol, a sice vrátit se na budovou vlnu a vrátit porážky silným soupeřům Sešívaní v úvodu ročníku nestačili na Přerov, České Budějovice a Prostějov. S těmito soupeři se nyní utkávají znovu. Odveta na ledě Přerova Říhovým svěřencům nevyšla – 0:5. Teď mají šanci mstít se doma Motoru, na jehož ledě Pražané padli také 0:5.

Dva neúspěšné mače v řadě (do duelu v Jihlavě šla Slavia v oslabené sestavě) znamenala bodovou ztrátu Pražanů a mírný propad v tabulce. Slávisté jsou aktuálně na devátém místě, horní patra ale mají stále v dosahu. K posunu vzhůru by červenobílé mohl nahecovat i domácí zápas s Motorem. Utkání se ponese ve slavnostním duchu – klub si připomene výročí založení republiky.

Motivátor Prospal

Sešívaní mají vyšší patra tabulky na dostřel, jen českobudějovický Motor se trochu vzdaluje. Prospalův tým se postupně vzdaluje od všech...

Českobudějovičtí za prvních sedmnáct kol jen dvakrát z utkání odcházeli bez bodové odměny. Zrovna tak nepřekvapí, že už se Jihočeši vyhřívají na čele Chance ligy. S 38 body mají před druhým Vsetínem šestibodový náskok.

2
Pouze ve dvou zápasech zatím Motor nedokázal bodovat. Úspěchy ze zbylých kol mužstvu vynesly první příčku.

Naposledy před televizními kamerami přehráli i ještě loni extraligovou Duklu. Kromě výhry 4:1 a vysoké divácké návštěvnosti v utkání zaujal ještě jeden moment. Emotivní trenér Václav Prospal se snažil nabudit své svěřence proslovem na střídačce, ten zachytily i mikrofony pro televizní přenos – záznam proslovu můžete zhlédnout na webu hokej.cz.

Emotivní Vácav Prospal na střídačce je budějovickou nadějí na extraligu. Jeho tým zatím vede Chance ligu. (foto: hcmotor.cz)

Václav Prospal zdaleka neplatil za spasitele budějovického týmu jen v duelu s Jihlavou, Jihočeši do jednoho z nejslavnějších odchovanců vkládají (extraligové) naděje od úvodu letošní sezony.

V dobrém světle se ukazují i posily, které žlutomodrý dres oblékly až začátkem letošní sezony. Lukáš Endál na ledě znovu nechává srdce a bere si z něj pravidelně jeden bod za druhým (9+18), nedávno se rozjela i zámořská posila Prospalova výběru – Cody Bradley (5+6).

Lukáš Endál sice loni vypomáhal sešívaným, letos už proti vršovickému týmu nastoupil a hned se trefil. Po své brance navíc na střídačce rozdával pusinky – video zde.

Věřme, že radost se ve středu bude rozdávat především na slávistické střídačce. Ve hře je pro sešívané cenný skalp lídra i odvrácení hrozící třetí porážky v řadě. Jak duel s Motorem dopadne?

Přijďte v utkání se slavnostním nádechem podpořit sešívané hokejisty. Zápas osmnáctého kola startuje ve středečních 18.00.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více