Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
8. srpna 2018

První soupeř z Čech. Slavii čeká souboj s Litoměřicemi

Sešívaní mají před sebou další prověrku. Po dvou utkáních s týmy z dalekého Kazachstánu přivítá soubor Miloše Říhy mladšího před vlastním publikem HC Stadion Litoměřice. Po úterní výhře nad Pavlodarem 3:2 se další utkání koná ve čtvrtek od 17:30.

S kazašskými celky vyrovnané skóre

Po prvním přátelském utkání v Benešově s Kokšetau, který výsledkově nedopadl podle představ (2:4), se sešívaní hokejisté představili poprvé na domácím ledě proti týmu ze severu Kazachstánu – Pavlodaru.

První třetina zápasu oko fanouška příliš nenadchla, ale přece jen se Slavia dostala do vedení. Po aktivitě Šmerhy se prosadil Jan Veselý. Pavlodar však před polovinou utkání vyrovnal, když Tvěrdochlebov rozvlnil síť za Sochůrkem. Domácí však zabojovali a po brankách Doležala a Tejrala se dostali do dvou brankového vedení, které ve třetí třetině dokázal Žilijakov už jen snížit.

Slavia ve druhém přátelském utkání zúročila herní převahu a připsala si první vítězství v přípravě na novou sezónu. To další bude chtít přidat hned ve čtvrtek, kdy bude hostit na vlastním ledě hokejisty Litoměřic.

Se zápasem byl spokojený i hlavní kouč Miloš Říha mladší. „Měli jsme dobrý pohyb, bylo to agresivní, důrazné. Pro nás velmi dobrý zápas a jsme rádi, že jsme vyhráli,“ říkal po zápase. V kádru červenobílých i nadále zůstávají všichni hráči. Každý dostal příležitost alespoň v jednom utkání, nenastoupil jen nejzkušenější ze slávistického týmu obránce Novák.

Čerstvě z kabiny Litoměřic

Tým ze severu Čech poprvé vyjel na led v pondělí 23. července stejně jako sešívaná družina. V kádru se událo dost změn, ale tým ještě není kompletní a vykrystalizuje se až v průběhu posledního měsíce přípravy. Největší změnou v kádru je ztráta opory Jana Veselého, který již od začátku léta patří do kádru Slavie. Litoměřice nemohou počítat ani s dalšími tahouny a ostřílenými matadory Vítězslavem Bílkem a Jaroslavem Kallou.

Změny také hlásí složení realizačního týmu. Do Edenu odešel hlavní trenér Miloš Říha mladší, který v týmu odtrénoval tři sezóny. Jeho nástupcem je trenérské duo ve složení David Bruk a Daniel Tvrzník.

Stadion se ale bude snažit zmíněné hráče nahradit a s posilováním již začal. Staronovou akvizicí je Martin Kadlec, který minulou sezónu strávil na Slavii, ale v jejím průběhu hostoval právě v týmu Litoměřic. Přichází Jan Kloz, ten hrál poslední dvě sezóny za Kladno nebo finský útočník Markus Korkiakoski, který dosud v Čechách nepůsobil.

Stejně jako u červenobílých probíhá v litoměřickém kádru boj o místo a na zkoušce je několik mladých hráčů. Můžeme vypíchnout například Jana Grima, který strávil svá dorostenecká léta v Edenu.

Přidá Slavia druhou výhru v řadě a porazí prvního českého soupeře v přípravě? Odpověď se dozvíme ve čtvrtek 9. srpna. Zápas začíná v 17:30 a vstupné je na celé přípravné období 50 Kč.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více