Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
7. listopadu 2021

Pšenička: Škoda, že jsme nedali více gólů, ale za dva body jsem rád

Slavia si v sobotním utkání připsala páté vítězství v řadě, když v Edenu zdolala Frýdek-Místek 2:1 po nájezdech. Jediný slávistický střelec v základní hrací době Tomáš Pšenička v rozhovoru popsal průběh zápasu, mluvil o svém gólu a hodnotil aktuální vítěznou šňůru domácích.

Jak bys zhodnotil utkání?
Já myslím, že do zápasu jsme vstoupili hodně dobře, byli jsme aktivní, drželi jsme se na puku, většinu času jsme trávili v útočném pásmu. Bohužel se nám nepodařilo dát více gólů a šli jsme do prodloužení a na nájezdy. Jsem rád, že se nám to na ty nájezdy povedlo urvat ten extra bod.

Jaký byl Frýdek soupeř?
Frýdek byl hodně bruslivý soupeř, hrál tvrdě, pořád na nás visel, takže bylo těžké se udržet na kotouči, ale nám se to naštěstí dařilo. Všechny osobní souboje byly těžké a museli jsme být celou dobu připraveni na to, že kdykoliv může přijít nějaký hit.

Poznamenala vás nějak neplánovaná přestávka těsně před koncem druhé třetiny?
Já si myslím, že ne. Sice tam následovalo dvouminutové oslabení, ale zvládli jsme ho dobře, dobře jsme si s ním poradili a neinkasovali jsme z toho gól.

Co podle tebe rozhodlo zápas?
Určitě ten krásný Žejdlíkův gól v nájezdech. Byla to krásně trefená střela, ale i když jsme dostali gól na 1:1, tak jsme nepřestali hrát, pořád jsme se snažili útočit, být silní na puku. Měli jsme tam šance, které jsme bohužel neproměnili, ale samozřejmě soupeř také nějaké měl. Ale hráli jsme hodně dobře dozadu a jsem rád, že ten druhý bod zůstal v Edenu.

„Všechny osobní souboje byly těžké a museli jsme být celou dobu připraveni na to, že kdykoliv může přijít nějaký hit.“
Tomáš Pšenička o zápase s Frýdkem

Jak bys popsal svůj gól ze závěru úvodní dvacetiminutovky?
Padl v přesilovce, dvakrát nebo třikrát se nám to povedlo založit. Až na ten další pokus jsme se tam nějak dostali a pohybovali jsme se na středu. Byl tam boj o puk a najednou mi Vráca (Vracovský) nějak nahrál, dva hráči vystartovali proti mně, ale vystartovali špatně, tak jsem chtěl vystřelit a mířil jsem nad lapačku a trefil jsem to pod lapačku. Jsem rád, že to tam padlo a že jsme se dostali do vedení a mohli jsme hrát trochu klidněji.

Po tomto zápase máte páté vítězství v řadě, co říkáš na tuto sérii?
Tak pro nás je hlavně důležité hlavně nepřestat pracovat, stále makat, nic nepodceňovat jak v zápasech, tak v tréninku a bojovat celých 60 minut naplno. Já doufám, že ta série bude dlouhá. Samozřejmě je dobře, že jsme se vyhrabali z té série porážek, protože byla hodně dlouhá a nikomu z nás to nevonělo. Fakt jsem rád, že teď máme sérii výher a doufám, že bude pokračovat.

V dalším zápase vás čekají Benátky. Co od soupeře ze spodku tabulky očekáváte?
Tak to zatím nevíme. Teď přijde reprepauza a budeme nějakých deset nebo jedenáct dní bez zápasu, tak potrénujeme. Myslím, že můžeme očekávat, že nás čeká zase mladý a bruslivý tým, takže se určitě musíme dobře fyzicky připravit. Máme na to čas, zapracujeme na síle a na kondici, chceme taky vypilovat přesilovky. Pojedeme tam pro tři body.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video