Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
7. května 2022

Pšenička a Kern podepsali nové smlouvy! Kdo bojuje o místo v kádru?

Další dva útočníci z loňského týmu potvrdili setrvání v Edenu, třiadvacetiletý Tomáš Pšenička a o rok mladší Jan Kern načnou ve Slavii svoji druhou kompletní sezonu. V článku se zároveň dozvíte další aktuální novinky z kádru.

„Tomáš je pracovitý univerzální centr s velkým potenciálem. Věříme, že se bude zlepšovat a naplní ho. Honza měl slabší základní část, ale v play-off předváděl výborné výkony a i díky nim si zasloužil prodloužení smlouvy. Očekáváme, že na ně naváže hned od začátku příští sezony,” komentuje sportovní manažer Jaroslav Bednář

Tomáš Pšenička po podpisu smlouvy

„Parta a zázemí, to byly hlavní důvody, proč jsem se rozhodl podepsat novou smlouvu. Roli hrálo i to, že studuju v Praze vysokou školu” přibližuje Tomáš Pšenička. „Věřím, že máme před sebou úspěšnou sezonu.”

Vysoký forvard přišel do Slavie v průběhu sezony 2020/21 z Ústí nad Labem a dosud stihl v červenobílých barvách nastoupit do 56 zápasů, v nichž vstřelil 11 gólů a přidal 14 asistencí. V Chance lize má odehráno téměř sto padesát utkání (kromě Slavie a Ústí působil krátce i v Prostějově), dalších 51 nastřádal v extralize.

O setrvání v Edenu hovoří v podobném duchu i Jan Kern. „Pro Slavii jsem se rozhodl z více důvodů, tým znám a strávil jsem zde spoustu let, navíc v Praze bydlím i studuju. Kádr vypadá silný a já věřím, že se nám povede udělat týmový úspěch. I z osobního hlediska doufám, že se sezona povede výrazně lépe, než ta minulá,” přeje si.

Jan Kern po podpisu smlouvy

Kern jako slávistický odchovanec naskočil poprvé do Chance ligy už v sezoně 2016/17, další čtyři roky ale strávil v zámoří a červenobílý dres na sebe znovu oblékl až na začátku minulého ročníku. Ve 39 zápasech základní části nasbíral 6 bodů (1+5), pak ale zazářil v play-off, kde v 7 duelech vstřelil 3 góly a na 2 nahrál.

Pro oba hokejisty začala tento týden letní příprava na novou sezonu. Společně s nimi se do ní zapojili i hráči, kteří se ucházejí o místo v kádru. Řada z nich přitom prošla slávistickou mládeží.

S týmem kromě hráčů pod smlouvou trénují obránci Tomáš Duda, Dominik Němeček a Zoran Fiala a útočníci Daniil Petrov, Maxim Havrda, Štěpán Turek, Tomáš Labuzík, Petr Šíma a Vladislav Houška. Součástí kádru je i sedmnáctiletý junior Lukáš Strnad, který v uplynulém ročníku poprvé nakoukl i do reprezentace.

„V nadcházející sezoně se zaměříme na zabudování mladých hokejistů do A-týmu. Určitě chceme, aby hráči, kteří mají perspektivu, dostali prostor,” říká sportovní manažer.

Kromě dříve oznámených odchodů v týmu naopak nebudou pokračovat útočník Martin Ondráček a obránce Radek Havel. „S Martinem jsme se nedohodli na podmínkách nové smlouvy, na místo Radka přivádíme jiného důrazného obránce. Oběma hráčům děkujeme za jejich služby a přejeme hodně štěstí do dalších angažmá,” uzavírá Bednář.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více