Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
10. prosince 2019

Rána jak z děla a otřes mozku! Nepamatuju si vůbec nic, říká Doležal

V listopadovém duelu na ledě Přerova přišel nešťastný střet, při kterém si Jiří Doležal přivodil otřes mozku. „Poslední věc, kterou si vybavuju, je gól, který dal Tomáš Šmerha. Pak šla naše pětka na led a od té doby si nepamatuju nic,“ přiznal zkušený útočník, který byl takřka měsíc byl mimo hru a do kolotoče Chance ligy naskočil až v Třebíči.

Vraťme se zpět k zápasu s Přerovem, kdy jsi utrpěl po zákroku Goiše otřes mozku. Jak na ten moment vzpomínáš?
Nepamatuju si vůbec nic, takže tu situaci nemůžu vůbec popsat. Probudil jsem se až někde na ošetřovně, a potom znovu až v nemocnici.

Co je poslední věc, kterou si vybavuješ přímo z ledu?
Poslední věc, kterou si vybavuju, je gól, který dal Tomáš Šmerha. Pak šla naše pětka na led a od té doby si nepamatuju nic.

Jaký to byl pocit, když ses probudil v nemocnici? Navíc když jsi vlastně vůbec nevěděl, co se stalo.
Nebylo to nic příjemného. Byl to hodně divný pocit. Obzvlášť, když jsem vůbec nevěděl, co se dělo. Když jsem se poprvé probral na té ošetřovně, ptal jsem se, co se stalo. Náš kustod mi prý odpověděl asi šestkrát a já se šestkrát znovu zeptal.

Zjišťoval jsi zpětně, jak se celá situace seběhla? Ptal ses ostatních nebo koukal na nějaká videa?
Přímo na ledě jsem měl bráchu, který mi o té situaci říkal ještě večer, když za mnou přišel do nemocnice. Potom jsem to sám viděl až druhý den, když jsem se trochu víc probral. Bohužel se to takhle stalo.

Kolikátý otřes mozku to pro tebe byl? A dají se ty bezprostřední stavy nějak porovnat?
Větší otřes mozku jsem teď měl podruhé. Ale nikdy jsem nebyl v bezvědomí. Jednou jsem měl velký otřes a návrat trval mnohem dýl. To jsem měl problémy i na ledě, musel být v klidu a jít od začátku hodně pomalu. Teď to šlo, v uvozovkách, o něco rychleji.

Jak dlouho jsi byl v nemocnici a jak pak probíhala rekonvalescence? Kdy jsi mohl začít trénovat, co jsi mohl dělat a co ne?
V nemocnici jsem byl asi dva dny. Pak mě pustili domů a asi čtrnáct dní jsem nemohl nic dělat. Pak jsem postupně zkusil kolo. Když to šlo, tak jsme trochu něco přidali. Potom už jsem zkusil jít na led a bylo to v pohodě. Až ve velké únavě mě trochu bolela hlava, ale teď to odeznělo a už je to dobré.

Nebojíš se teď během zápasů, že by se ti něco podobného mohlo stát znovu?
Nějaké vnitřní obavy tam jsou. Ne že bych si to sám přivolával, ale tělo to má asi nějak nastavené a funguje určitý obranný mechanismus. Když jsme hráli v Třebíči, tak to pro mě nebylo úplně optimální. Cítil jsem, že to není úplně ono. Ale doufám, že se to časem odstraní.

Nemohlo to být způsobené i tím, že je to zrovna hlava?
Asi jo. Protože s ostatními zraněními, pokud to není něco extra vážného, se dá hrát. Člověk si může vzít prášek a nastoupit. Hlava se ale oblbnout nedá a musí se počkat. Proto to trvá tak dlouho a je to nepříjemné.

Slavii čeká po první části reprezentační přestávka. Může ti taková pauza pomoct, aby ses do toho víc dostal?
Určitě. Je to dalších deset dní bez zápasů. Na tréninku sice taky hrajeme do těla, ale určitě mě tam nikdo nenačape, jak se to stalo v Přerově. Můžu potrénovat a zbavit se toho vnitřního strachu.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více