Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. listopadu 2018

Rozbitá rolba i led? To jsem ještě nezažil, usmíval se Krejčík

Nečekaný problém v podobě rozbité rolby, sedm krásných branek a Vsetín odjíždějící s vysokou porážkou. Tak vypadal pondělní duel v Edenu, kde Slavia rozstřílela Valašský hokejový klub výsledkem 7:3. Na demolici soupeře se dvěma trefami podílel i Lukáš Krejčík, který rozvlnil síť hostující klece v 9. a 51. minutě. Z obou gólů měl radost, ale poděkoval za ně hlavně spoluhráčům. A technické problémy? „Pauza nám trochu uškodila, ale naštěstí jsme to zvládli. Aby se jedna rolba rozbila a druhá rozbila led, to jsem ještě nezažil,“ smál se sešívaný snajpr.

Dvě branky a parádní vysoká výhra nad Vsetínem. S výkonem a výsledkem jste asi tentokrát hodně spokojený, že?
Určitě ano. Vyhráli jsme, povedlo se mi dát dva góly. Každý je rád, když dá nějakou branku. Ale musím říct, že mně je nachystali spoluhráči, kteří hráli výborně. A za to jim děkuju.

Utkání bylo hodně vyostřené, plné zajímavých a kuriózních momentů. Jak vypadalo z vašeho pohledu?
Pro nás jsou to důležité a cenné body, protože minulý zápas jsme neodehráli vůbec dobře. V neděli jsme si trochu odpočinul a šli do toho s čistou hlavou. Měli jsme velkou motivaci Vsetín porazit, protože naposledy vysoko porazili Jihlavu. Chtěli jsme na ně vlítnout a myslím, že to utkání jsme zvládli dobře. Trošku nám ublížila ta pauza, pak jsme se do toho hůř dostávali, ale pak už jsme to ubojovali.

Čím se vám podařilo soupeře udolat? Navíc tak vysokým výsledkem.
Myslím že rozhodla naše bojovnost. Navíc nám to tam tentokrát napadalo. Vsetín měl taky hodně šancí, ale my jsme tu koncovku měli lepší. Jsme moc rádi, že jsem dali větší množství branek.

Která ze sedmi branek byla tou nejdůležitější, jež definitivně zlomila vsetínský odpor?
Podle mě byly důležité všechny góly. Když jsme šli na začátku do vedení, tak jsme se trošku uklidnili. Určitě taky bylo zásadní, když jsme odskočili o dvě branky. Hrálo se nám líp, měli jsme větší jistotu. Vsetín ale do posledního střídání bojoval a my museli taky, abychom to udrželi.

I když jste vsítili sedm gólů, mohlo jich být i víc. Třeba při dvojnásobné přesilovce. Proč se při hře v početní výhodě tolik nedaří?
Přesilovky nemáme dobré dlouhodobě, a to se projevilo i proti Vsetínu. Byla to dlouhá přesilovka a my jsme při ní měli dát gól. Ale je fakt, že druhá třetina byla hodně rozkouskovaná: Vsetín si s nečekanou pauzou poradil líp. Možná měla pauza vliv i na to, že jsme to neproměnili.

Doufali jsme, že budeme hrát, řekl o pauze Krejčík

Zmínil jste dlouhou pauzu, kterou způsobily problémy s rozbitou rolbou. Jak moc to podle vás ovlivnilo zápas? A jak jste během ní připravovali na další část zápasu?
My jsme se dá se říct skoro všichni svlékli z výstroje, protože jsme měli informaci, že to asi bude delší. Doufali jsme ale, že budeme hrát. Myslím, že nikdo ani nepřemýšlel, že by se zápas nedohrál. Udržovali jsme se nějakými dřepy a tak. Ale jak jsem říkal, pauza nám moc nepomohla.

Pamatujete si, že by se za dobu vaší kariéry stalo něco podobného?
Určitě si pamatuju, že se někde rozbila rolba. Zažil jsem třeba i to, že vypadla světla a hodinu se nehrálo. Ale že by se jedna rolba rozbila a druhá rozbila led, to jsem ještě nezažil.

Mohl Valachům uškodit i fakt, že se hned v první třetině po ostrém střetu zranil jeden z jejich nejlepších hráčů Jakub Teper?
Podle mě ne. Vsetín má celkově dobrý tým a všichni hráči už toho mají hodně za sebou. Takže bych neřekl, že by jim to nějak uškodilo.

Ve středu vás čekají Benátky. Mladý tým, co dokázal zaskočit už řadu favoritů. Jak těžký duel to bude?
V téhle soutěži je jedno, jestli hrajeme v Benátkách, nebo Přerově či Prostějově. Každý tým má nějakou kvalitu a je vidět, že soutěž je hodně vyrovnaná. Výsledky tomu odpovídají. V úterý si dáme kvalitní lehčí trénink a snad se pak udržíme na vítězné vlně.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video