Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. února 2019

Rozlučka v Edenu! Slavia v posledním duelu sezony hostí Jihlavu

O tom, že si sešívaní letos nezahrají play-off, se ví několik zápasů. V Edenu se tak v úterý chystá rozlučka s letošní sezonou. Závěr by to měl být parádní. Do Vršovic totiž dorazí vedoucí Jihlava, hlavní aspirant na postup do baráže i návrat do extraligy. A slávisté chtějí pro své fanoušky vykouzlit alespoň sladkou tečku v podobě vítězství a rozloučit se s uplynulým ročníkem co nejdůstojněji. Podaří se partě okolo Jana Nováka urvat triumf?

48. kolo HC Slavia Praha vs. HC Dukla Jihlava

Porovnání týmů
11. místo (76 b.)
Postavení v tabulce
1. místo (116 b.)
164:182
Skóre
206:116
Jan Novák (5+27)
Nejproduktivnější hráč
Lukáš Anděl (20+32)
Filip Vlček (14 gólů)
Nejlepší střelec
Matěj Pekr (30 gólů)
Jan Novák (5+27)
Nejproduktivnější obránce
Jan Pohl (8+22)
Dominik Šorf (89,95 %)
Jan Růžička (91,16 %)
Roman Málek 89,66
Úspěšnost brankářů
Niklas Lundström (92,57 %)
Jan Brož (91,65 %)
David Honzík (87,39 %)
Benátky – Slavia 3:5
Poslední zápas
Jihlava – Benátky 8:2

Pro fanoušky i hráče se chystá rozlučka se sezonou. Slávistům se letos nepodařilo postoupit do play-off, a tak bude zápas 60. kola základní části Chance ligy zároveň posledním duelem letošního soutěžního ročníku.

Slavia v něm vyzve lídra soutěže z Jihlavy, který se 116 body a parádním skóre 206:116 naprosto suverénně vévodí tabulce. I tak chce sešívaný soubor udělat vše pro to, aby potěšil fanoušky triumfem a uzavřel nepovedenou sezonu vítěznou laskominou.

Na závěrečné utkání se svěřenci trenéra Říhy naladili výborně, když vyhráli na ledě Benátek 5:3 a přivezli zpět do Prahy tříbodový zisk. Dařilo se však i Jihlavě, jež Benátky udolala o kolo dřív a nasázela do středočeské klece hned osm gólů.

Vylepší slávisté nepříznivou bilanci?

Proti Dukle to tak bude mít Slavia hodně těžké. Mužstvo z Vysočiny totiž ve vzájemných zápasech ještě Vršovičtí letos nedokázali porazit. V Jihlavě prohráli shodně dvakrát 3:0, na domácím ledě sice houževnatě vzdorovali, přesto padli výsledkem 4:2.

Vedoucí celek Chance ligy se navíc může pochlubit parádní ofenzivou i obranou. Forvard Matěj Pekr už zaznamenal třicet branek, dvakrát víc než nejlepší střelec Slavie Filip Vlček. Jihlavští mají navrch i z pohledu kanadského bodování, jež s dvaapadesáti body vede Lukáš Anděl. V čele sešívané produktivity je po odchodu Lukáše Krejčíka kapitán Jan Novák.

3:0
Bilance Slavie proti Dukle letos není vůbec lichotivá.

V týmu vedoucího celku Chance ligy působí řada exslávistů, kteří se na Slavii chtějí pokaždé vytáhnout – například obránci Jan Pohl a Jan Holý či útočník Tomáš Jiránek a brankář David Honzík. I oni hodlají obtěžkat konto pražského protivníka gólem či nahrávkou. V případě nástupu Honzíka pak čistým kontem.

Červenobílou rozlučku se sezonu si určitě nenechte ujít. Začíná v Edenu v úterních 18:00. Po zápase proběhne i krátké setkání s hráči. Pokud se v Edenu ukázat nemůžete, sledujte živý přenos na Hokejka TV.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video