Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
11. dubna 2019

Ryzák: Loni jsem začal hrát s čistou hlavou, to mi pomohlo

Marek Ryzák vždy platil za nekompromisního a poctivého obránce, v uplynulé sezoně se mu ale začalo dařit i bodově. Na Kobře sbíral téměř bod na zápas a svoji formu si přenesl i do Slavie. "Loni jsem dostal volnost, a to mi pomohlo co se týče hry i sebevědomí," říká pětadvacetiletý obránce v rozhovoru, který vznikl bezprostředně po podpisu smlouvy.

Marku, ty jsi zaujal v uplynulém ročníku trenéry a z Kobry si tě vytáhli do Slavie. Jaká byla sezona z tvého pohledu?
Myslím si, že se mi povedla. Na Kobře jsem dostal patřičnou volnost, a to mi pomohlo co se týče hry i sebevědomí. A tím, že se mi dařilo a Slavia měla marodku, tak se mi ozvali, jestli bych byl ochotný pomoci. Dařilo se mi pak i tady a díky tomu přišel ze strany Slavie zájem i na příští sezonu.

Přečtěte si:

Měl jsi před loňskou sezonou v hlavě možnost, že by ses chtěl probojovat zpět do Slavie?
Popravdě já už jsem byl přesvědčený, že se budu věnovat práci a z Kobry jsem měl nabídku, ať si tam jdu ještě zahrát. Když jsem tam šel, nepřikládal jsem tomu nějakou velkou váhu a hrál jsem s čistou hlavou, což mi paradoxně pomohlo. Určitě jsem se nezaměřoval na to, že bych se chtěl vrátit.

Každopádně jsi nyní zpět ve Slavii, jaké z toho máš pocity?
Pocity jsou super, to je jasné. Jsem spokojený, že jsme se dohodli a poměrně rychle našli společnou řeč. A už se těším na novou sezonu.

Mluvil jsi s trenérem o tom, co se od tebe očekává?
S panem Říhou jsme se samozřejmě bavili, takový předsezonní nástřel. Ale nikdo vám nezaručí, jak to všechno bude. Začnete v nějaké lajně a skončíte jinde, o tom rozhoduje výkonnost, záleží jak se bude dařit týmu a jak budou trenéři spokojeni s mým výkonem. To se bude odrážet ve vytížení a na místě v sestavě.

V uplynulé sezoně jsi byl poměrně hodně produktivní, jinak jsi ale známý spíš tvrdou hrou. Co od tebe můžeme očekávat?
K tvrdé hře jsem měl vždycky blízko, to mám rád. Je ale pravda, že jsem začal hrát víc do útoku, obzvlášť v minulé sezoně. Měl jsem body jak na Kobře, tak na Slavii, a na to bych rád navázal. Bylo by super, kdyby to tak pokračovalo, a k tomu bych ještě přidal to svoje.

Máš už v hlavě čeho bys chtěl dosáhnout s týmem?
Určitě jsem tady od toho, abychom hráli play-off. Nikdo tady nechce končit po základní části, všichni budeme chtít postoupit. Chceme vyhrávat a zase to někam posunout. Uvidíme, jak se nám bude dařit.

Brzy začíná letní příprava, ty se ale budeš připravovat individuálně…
Ano, jsem domluvený s trenéry, že se k týmu připojím později. Sám jsem na to několik let zvyklý, připravoval jsem se takhle, i když jsem hrál v Trenčíně. Přikládám přípravě velkou váhu, budu trénovat společně s kamarádem, který hraje v Třinci.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více