Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
31. prosince 2018

Sedmáci na kvalitním mezinárodním turnaji v Bratislavě vybojovali druhé místo

Na tři dny se slávistická sedmá třída vydala do hlavního města Slovenska, kde se účastnila silně obsazeného mezinárodního turnaje, který nesl jméno po jednom z nejlepším slovenských hokejistů poslední doby, Miroslavu Šatanovi. Vedle slávistů na turnaji ještě bojovaly celky z Ruska (SKA Strelna Petrohrad), Finska (Pelicans Lahti), USA (Long Island Gulls), domácí HC Slovan Bratislava a pražská Sparta. Hrálo se systémem každý s každým, následovaly ještě duely o umístění.

Na začátek turnaje se slávisté postavili v pražském derby svému rivalovi. Sešívaným se dařilo Spartu přehrávat a poměrně brzy se dostali i do vedení. Po necelých pěti minutách vedli zásluhou Chludila, Kucharčíka a Filipa už o tři branky. Červenobílí nakonec přidali ještě dvě trefy, a přestože sparťané v poslední třetině skóre upravili, na vítězství už to nic nezměnilo.

1. zápas: HC Slavia Praha – HC Sparta Praha 5:2 (3:0, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky Slavie: 1. Chludil (Kiss), 4. Kucharčík (Nestrašil), 5. Filip (Sander), 18. Sudenko (Nestrašil, Švec), 30. Švec (Nestrašil, Kucharčík). Průběh utkání: 5:0, 5:2.

Ve druhém utkání na turnaji se slávisté střetli s ruským Petrohradem, který byl nad síly červenobílých. Po rychlém vstupu Rusů do utkání se sice slávistům podařilo snížit, otěže však i nadále pevně drželi v rukou mladé naděje z největší země světa.

2. zápas: HC Slavia Praha – SKA Strelna Petrohrad (RUS) 3:11 (1:3, 1:1, 1:6)
Branky a nahrávky Slavie: 6. Kucharčík (Nestrašil), 27. Švec (Nestrašil, Kucharčík), 44. Nestrašil. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5, 2:11, 3:11.

I přes velkou porážku ve druhém duelu nepřestali mít sešívaní chuť do dalších bojů, což se ukázalo hned proti Lahti. Finové sice stáhli tříbrankový náskok soupeře, slávisté ovšem měli obrovskou touhu po vítězství. Dvěma góly v posledních pěti minutách tak zlomili skóre na svou stranu a vedení si už pohlídali.

3. zápas: HC Slavia Praha – Pelicans Lahti (FIN) 5:3 (1:0, 1:0, 3:3)
Branky a nahrávky Slavie: 14. Kiss (Chludil, Kubánek), 30. Filip (Kubánek), 34. Nestrašil (Kubánek), 40. Kucharčík (Nestrašil), 43. Švec. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 5:3.

Předposlední utkání základní tabulky sehráli Pražané s týmem z USA, který se v první části dostal do rychlého vedení. Následně se prosadili už jen červenobílí, a tak skóre dokázali otočit. Udrželi si tak šanci na finálovou účast, k čemuž potřebovali ještě porazit domácí Bratislavu.

4. zápas: HC Slavia Praha – Long Island Gulls (USA) 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky Slavie: 9. Podešva (Chludil), 22. Kucharčík (Sudenko, Karas), 39. Kucharčík (Švec), 39. Sudenko (Nestrašil). Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Do klíčového zápasu na turnaji vstoupili červenobílí plni odhodlání, což se brzy projevilo. Dvěma slepenými góly z 5. minuty se slávisté dostali do vedení. To následně ještě navýšili a dostali se až na šestibrankový rozdíl. Bratislava stihla už jen snížit, a tak se Slavia mohla těšit na finálovou účast.

5. zápas: HC Slavia Praha – HC Slovan Bratislava (SVK) 6:1 (2:2, 3:0)
Branky a nahrávky Slavie: 5. Kiss, 5. Kucharčík, 19. Kiss (Kubánek), 20. Kiss, 32. Nestrašil, 36. Kucharčík (Sudenko). Průběh utkání: 6:0, 6:1.

Ve finále se svěřenci trenérů Kucharčíka a Chludila postavili ruskému Petrohradu, který si ve skupině počínal suverénně. Za pět zápasů jen šestkrát inkasovali a všechny soupeře s přehledem porazili. Svoji sílu ukázali i ve finále, přestože se červenobílí snažili ze všech sil. Na ruský celek neměli, přesto se mohli zpátky do Prahy vrátit naprosto spokojeni se stříbrnými medailemi na krku.

Finále: HC Slavia Praha – SKA Strelna Petrohrad (RUS) 1:9 (0:2, 0:2, 1:5)
Branky a nahrávky Slavie: 35. Švec. Průběh utkání: 0:7, 1:7, 1:9.

Slávisté uspěli i na poli individuálních ocenění, nejužitečnějším hráčem celého turnaje byl vyhlášen slávistický útočník Václav Nestrašil. Ten byl také po suverénních Rusech nejproduktivnějším hokejistou. Jen o bod hůře na tom byl další slávista Matouš Kucharčík.

Do všech zápasů nastoupili slávisté ve stejné sestavě. Sestava Slavie: Papež, Alexander – Karas, Švec, Kubánek, Hubinka, Podešva, Bohatý – Wolf, Filip, Němeček, Nestrašil, Sudenko, Sander, Chludil, Kucharčík, Kiss.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video