Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
2. ledna 2019

Sešívaní vstoupí do nového roku utkáním ve Frýdku

Kola Chance ligy se i v novém kalendářním roce točí neúprosnou rychlostí. Jen tři dny po Silvestru čeká slávistické hokejisty další důležité klání, tentokrát na ledě rozjetého Frýdku-Místku. Dokáže družina Miloše Říhy vstoupit do roku 2019 správnou nohou?

41. kolo: HC Frýdek-Místek vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
11. místo (52 b.)
Postavení v tabulce
9. místo (56 b.)
124:130
Skóre
110:121
Rostislav Martynek (13+17)
Nejproduktivnější hráč
Jan Veselý (18+12)

Štěpán Novotný (15 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Veselý (18 gólů)

Jan Bartko (3+18)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (4+16)
Lukáš Daneček (89,47 %)
Nick Malík (88,08 %)
Úspěšnost brankářů
David Honzík (90,84 %)
Dominik Šorf (90,53 %)
Jihlava – Frýdek-Místek 3:4pp
Poslední zápas
Slavia – Litoměřice 2:3pp

Dva zápasy, dvě prodloužení, dva body. Sešívaným hokejistům v mezičase mezi Štědrým dnem a Novým rokem ani jednou ze dvou případů nestačila k určení vítěze utkání základní hrací doba a jak v Třebíči, tak doma proti Litoměřicím musely rozhodovat až nájezdy. A ty jsou zatím pro Slavii zakleté. Ze čtyř pokusů neuspěla ani jednou, stejná bilance se jí navíc drží jako klíště i v samotném prodloužení. S osmi nezvládnutými nadstavbami se řadí na poslední místo tabulky v této disciplíně.

Že je to problém, si uvědomují i trenéři. „Když už se dostaneme do prodloužení a nájezdů, je to vabank a bohužel nám chybí někdo, kdo to vezme na sebe a dá rozhodující gól,“ hodnotil nadstavbové prokletí slávistů po zápase s Litoměřicemi asistent trenéra Jan Srdínko.

Ten nicméně jinak může být s posledními výsledky jeho svěřenců vcelku spokojený. Z uplynulých sedmi utkání odešli Pražané jen jedinkrát bez bodu, přičemž si poradili i například s houževnatým Prostějovem či silným Kladnem. Další důležitý krok před nimi leží už ve čtvrtek – pro tolik potřebné body pojedou bojovat až do dalekého Frýdku-Místku.

S tamním hokejovým klubem, jenž je hodně provázán s extraligovým Třincem, mají velmi pozitivní bilanci – za 10 vzájemných zápasů dokázali svému soupeři nasypat 38 branek a jen jedinkrát odejít poraženi. V hale Polárka navíc ztratili zatím jediný bod. Jak si poradí s rozjetým soupeřem, který se mocně dotahuje právě na pozice sešívaných?

Povedené období Frýdku potvrdil skalp vedoucí Jihlavy

Rysy zastihl konec roku v báječné formě. Za posledních šest kol zaváhali jedinkrát v duelu se třetím Vsetínem, povedenou sérii pak vyšperkovali v samotném závěru prosince, kdy si po výtečném výkonu připsali cenný skalp lídra z Jihlavy, navíc na jeho ledě.

Nicméně je třeba dodat, že současná série Frýdku není úplně ojedinělá. Klub z města ležícího na soutoku Ostravice a Morávky prakticky celou sezonu střídá povedená období s těmi výsledkově slabšími. Například před již zmiňovanou řadou vítězství neuspěli svěřenci Vlastimila Wojnara třikrát za sebou, čemuž opět předcházely čtyři vítězné duely v řadě.

Sešívaní fanoušci tak jistě doufají, že právě poslední mač s jihlavskou Duklou byl završením vítězného období a do nového roku vstoupí Frýdek porážkou s hokejisty v červenobílé kombinaci. Jenže slávisté to rozhodně nebudou mít jednoduché. V čele soupeře ze severu Moravy řádí třinecký Rostislav Martynek, jenž si drží průměr více než bodu na zápas. Pozor je také třeba dát na Michala Kovařčíka, který proti Jihlavě zaznamenal hattrick – u něj nicméně není jasné, zda nastoupí, vzhledem k jeho zápasovému vytížení v Třinci.

Určitou slabinu má Frýdek-Místek v zadních řadách. Se 130 inkasovanými brankami mu patří pozice čtvrté nejhorší ligové obrany, ani jeden ze stálé gólmanské dvojice Lukáš Daneček - Nick Malík navíc v úspěšnosti zákroků nepřekonává metu 90 procent. Jak toho využije útok Pražanů?

Ten si na svého čtvrtečního soupeře letos evidentně hodně věří – v obou vzájemných zápasech mu dokázal pokaždé nasázet šest branek (6:5 a 6:2) a odnést si tři body do tabulky. Ty budou jako téměř pokaždé v posledních dnech hodně ceněné, neb by znamenaly navýšení náskoku na Frýdek na celkových sedm bodů a hodně by svěřence Miloše Říhy přiblížily vytoužené elitní osmičce.

Utkání v hale Polárka začíná ve čtvrtek v 18:00, držte Slavii palce!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více