Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. listopadu 2019

Šestý proti sedmému! Urve Slavia skalp Pirátů?

Slavii vyšel rozjezd po repre pauze na výbornou. Z horké přerovské půdy přivezli sešívaní vítězství za tři body a uhájili sedmou příčku tabulky. Teď však zbrojí na další těžkou bitvu. V Edenu totiž přivítají šesté Piráty. Naposledy se severočeským soupeřem padli. Vydaří se pomsta?


22. kolo: HC Slavia Praha vs. Piráti Chomutov

Porovnání
7. místo (38 b.)
Tabulka
6. místo (39 b.)
57:52
Skóre
65:46
Tomáš Šmerha (8+12)
Lídr bodování
Petr Stloukal (10+9)
Filip Kuťák
Tomáš Šmerha (oba 8 gólů)
Nejlepší střelec
Petr Stloukal (10 gólů)
Jan Novák (3+7)
Obránce
Lukáš Blaha (2+7)
Roman Málek (92,52 %)
Martin Michajlov (92,65 %)
Brankáři
Dominik Pavlát (93,39 %)
Richard Běhula (90,91 %)
Přerov – Slavia 1:4
Poslední zápas
Chomutov – Benátky 1:2p


Sešívaným se povedl restart po reprezentační pauze a z horké půdy Přerova dovezli tři body za vítězství 4:1. Přišli ovšem po ostrém zákroku Goiše o Jiřího Doležala, který utrpěl otřes mozku a na marodku v útočných řadách zareagovali angažováním Zdeňka Kubici.

V sobotu totiž čeká slávisty další náročný souboj. Tentokrát se představí v Edenu, kde přivítají chomutovské Piráty.

Nováčkovi Chance ligy, který hraje druhou nejvyšší soutěž po sestupu z extraligy, se naopak úvod koncovky základní části nepovedl. Piráti změřili v Rocknet Aréně síly s Benátkami a získali z bitvy se Středočechy pouze bod. Benátečtí totiž uzmuli triumf v prodloužení.

Ani předtím se však mužstvu zpoza Krušných hor nedařilo tak dobře. Výhry totiž pokaždé střídaly porážky. Nejdelší sérii triumfů Chomutov zaznamenal v září, kdy vyhrál pětkrát v řadě. Od té doby vždy nastřádal maximálně dvě vítězství za sebou. Z výše postavených celků tabulky porazil například Litoměřice a Porubu. O body ho naopak obraly Benátky, Sokolov, Třebíč či Jihlava.

Slávisté jsou na koni. Pomstí úvodní prohru?

Slavia na svého příštího soupeře nemá příliš dobré vzpomínky. V minulém vzájemném měření sil totiž vyfasovala nepopulárního bůra a padla 0:5. Debakl budou chtít svěřenci trenéra Říhy napravit a pomstít. Obzvlášť když po výhře se Zubry najeli na vítěznou vlnu.

Statistiky si určitě bude chtít vylepšit Tomáš Šmerha, nejlepší muž kanadského bodování sešívaných. Ten zaznamenal už osm branek a dvanáct nahrávek a jako první ze slávistů zdolal dvacetibodovou hranici. Pomyslná druhá příčka patří matadorovi Petru Vampolovi (2+14) a třetí Filipu Kuťákovi (8+5).

Chomutovští se mohou těšit z pravidelných bodových příspěvků dvojice Petr Stloukal a Filip Suchý. Oba si prozatím připsali 19 bodů. Stloukal za deset branek a devět nahrávek, Suchý za devět gólů a deset asistencí.

Jak duel v Edenu dopadne? V rámci 22. kola se utkají šestý a sedmý tým tabulky, které od sebe dělí v ligovém pořadí pouze bod. Uzmou slávisté další triumf? Zápas začíná v sobotních 15:00. Zhruba o dvě hodiny později bude znám vítěz. Pokud nemůžete být přímo u toho, koukněte na živý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn na www.onlajny.com.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více