Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
2. dubna 2019

Šimon Slavíček obdržel cenu fair play od Českého olympijského výboru

Patnáctiletý útočník dorostu Slavie Šimon Slavíček získal jednu z prestižních cen fair play, které uděluje každoročně Český olympijský výbor. Na slavnostním vyhlašování se dostal na pódium vedle řady osobností, jedním z oceněných byl i bývalý vynikající fotbalista Antonín Panenka.

V zápase extraligy dorostu s Kladnem se Šimon Slavíček dostal do šance, puk po jeho střele trefil tyč a proskočil brankovištěm, ale brankovou čáru nepřešel. Hlavní rozhodčí uznal gól, slávistický útočník se za ním však okamžitě rozjel, aby jeho verdikt změnil. Slavia v tu chvíli prohrávala 1:2, a Slavíčkův gól by tak znamenal vyrovnání. Kladno si nakonec z Edenu odvezlo výhru 5:2.

Šimone, můžeš popsat, jak celá situace proběhla z tvého pohledu?
Já jsem to celé pořádně neviděl, viděl jsem akorát puk mimo branku. Kluci se radovali a rozhodčí ukazoval, že je to gól, tak jsem se nejdřív radoval taky, ale po příchodu na střídačku pár kluků zase říkalo, že to gól nebyl. Tak jsem si řekl, že udělám pěkné gesto a šel jsem rozhodčímu říct, že opravdu nebyl.

Co ti na to říkali spoluhráči?
V kabině pak skoro nic, až teď se trochu smáli na to ocenění. Bylo to docela srandovní, ale fajn.

Ty jsi při vyhlašování na pódiu v rozhovoru s moderátorem Petrem Svěceným řekl, že by to kluci do tebe neřekli, že uděláš takové gesto…
No právě. Oni si mysleli, že nejsem takový sportovní a fair play, ale já jsem rád, že jsem udělal ten čin a byl jsem dobře odměněný.

Takže bys neváhal a udělal příště stejnou věc znovu?
Určitě, já myslím, že to bude dobrá inspirace i pro ostatní kluky. Ještě, když jsem za to byl takhle odměněný, tak proč to taky neudělat.

Jaké to pro tebe bylo stát na pódiu ve společnosti dalších zajímavých osobností?
Neskutečný pocit, takové osobnosti jsem vůbec nečekal, bude to vzpomínka na celý život. Nejhorší bylo stát na pódiu a něco říkat. Můj cíl byl hlavně se neztrapnit (směje se).

Získal jsi druhé ocenění v krátké době, nedávno jsi se stal ve své kategorii také sportovcem roku Prahy 10, jak si tohle období užíváš?
Je to pro mě dobrá zkušenost a jsem za to rád. Sportovec Prahy 10 byl pro mě také důležitý, ale musím říct, že tohle pro mě znamená víc. Bylo tady ještě víc osobností a opravdu si té ceny vážím.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více