Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
8. prosince 2018

Slavia jede do Budějovic. Podaří se jí uloupit tři body?

Třiatřicáté kolo Chance ligy zavede sešívané do jihočeského kraje, kde se v pondělí postaví Motoru. V letošním ligovém ročníku nedokázal červenobílý celek Budějovické ještě ani jednou porazit. Venku soupeři podlehl o pět branek, doma však dokázat urvat bod za porážku v prodloužení. Svěřenci trenéra Říhy na Jihočechy prozatím tak ani jednou nestačili, v rámci soutěže navíc už třikrát za sebou nepoznali příchuť vítězství. Podaří se Slavii zlomit nepříznivou sérii?

33. kolo: ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
4. místo (56 b.)
Postavení v tabulce
10. místo (42 b.)
94:74
Skóre
83:97
Martin Novák (11+16)
Nejproduktivnější hráč
Jan Veselý (16+8)
Martin Novák (11 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Veselý (16 gólů)
Žiga Pavlin (6+14)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (3+13)
Jan Strmeň (91,70 %)
Petr Kváča (93,09 %)
Daniel Svoboda (66,67 %)
Úspěšnost brankářů
Lukáš Sochůrek (84,09 %)
Dominik Šorf (90,96 %)
David Honzík (89,44 %)
Jihlava – České Budějovice 0:2
Poslední zápas
Slavia – Přerov 2:3

Slavia se stále drží se 42 body na desátém místě tabulky. V posledním utkání se svého prvního gólu mezi muži dočkal osmnáctiletý útočník Jaroslav Brož, který nastupuje i za juniory. "Puk si asi vystavím na poličku, ať to vidí každý, kdo ke mně přijde," smál se po zápase Brož. Víc důvodů k radosti ale neměl. Sešívaní padli potřetí v řadě, se Zubry padli 2:3.

Už v osmé minutě otevřel skóre zápasu Marek Sikora. Během minuty ale kontroval Brož, čímž výsledek srovnal. Smolný byl pro Slavii přelom první a druhé dvacetiminutovky. Pár sekund před sirénou skóroval Šimon Kratochvíl a v první minutě druhé třetiny vsítil gól nováček týmu Vojtěch Tomi. Slavii už nepomohla ani výborná akce českobudějovického odchovance Filipa Vlčka zakončená přesnou střelou do brány. Utkání tak skončilo vítězně pro Přerov.

Z města pod Černou věží

Slavia měla letos při druhém utkání našlápnuto k vítězství. Duel ale v prodloužení rozhodl Žiga Pavlin ve prospěch jihočeského celku.

Motor byl dlouho lídrem tabulky, momentálně se ale nachází na čtvrté pozici a na první Jihlavu ztrácí šest bodů. V posledním zápase proti Dukle ukázalo mužstvo trenéra Prospala, co umí, a přestřílelo favorita 2:0.

Jihočeši se tak na Slavii skvěle naladili. Na Pražany navíc umí. V prvním měření sil v sezoně sešívané porazili 5:0, druhý zápas byl ale mnohem vyrovnanější. Rozhodlo ho až prodloužení a individuální chyba domácí obrany. Šance se okamžitě chytil Žiga Pavlin a tvrdou ranou umístil puk za záda bezbranného brankáře Šorfa.

Soupisku Českých Budějovic nedávno posílil obránce Martin Jandus, který přišel na hostování. Letos nastupoval střídavě za Spartu a Ústí nad Labem.

Slávisté by mohli spoléhat na útočnou sílu Jana Veselého, který je momentálně v hodně slušné formě. Díky ní si dokonce vysloužil extraligový start v dresu Sparty. Na své kontě má už 15 branek, o čtyři více než nejproduktivnější hráč soupeře Martin Novák.

Červenobílá obrana se ale přesto musí mít na pozoru, inkasovala totiž už takřka o dvacet gólů víc než Motor. Celkově navíc nastřádala o 11 tref méně.

Zápas proti Motoru začíná v pondělí v 17:30 hodin v českobudějovické Budvar aréně. Pokud nemůžete dorazit na stadion, máte možnost sledovat utkání na hokejka.cz nebo v online přenosu.

Autor Klára Červená
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více