Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. října 2018

Slavia jede do Vsetína, podaří se bodovat i podeváté?

Slávisté vytvořili z Edenu nedobytnou pevnost. Po porážce s Prostějovem hokejisté Slavie nenašli na domácím ledě přemožitele již čtyři zápasy. Červenobílí ale nesmí zapomínat také na pravidelný import bodů z venkovních utkání. K nadcházejícímu duelu odcestují sešívaní na led Vsetína, který bude Pražanům tuhým protivníkem. Oba týmy v tabulce Chance ligy dělí pouze jediný bod.

13. kolo: VHK ROBE Vsetín vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
3. místo (23 b.)
Postavení v tabulce
5. místo (22 b.)
46:32
Skóre
34:33
Antonín Pechanec (5+10)
Nejproduktivnější hráč
Jan Veselý (7+2)
Jan Novák (1+8)
Vít Jonák (7 gólů)
Luboš Rob (7 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Veselý (7 gólů)
Ondřej Slováček (1+6)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (1+8)
David Gába (92,39 %)
Jan Šelepněv (89 %)
Úspěšnost brankářů
David Honzík (91,74 %)
Dominik Šorf (90,59 %)

Jihlava - Vsetín 1:2
Poslední zápas
Slavia - Poruba 7:4

Sešívaní i nadále pokračují ve velkém stylu. V posledních osmi utkáních si dovolili pouze jednou ztratit body, jinak již slávisté jen vítězili. Navíc v nynějším kalendářním měsíci pokračují stále bez jediného bodového zaváhání.

Jízda souboru trenéra Miloše Říhy pokračovala i na domácím ledě v utkání s nováčkem Chance ligy z Poruby. V utkání bohatém na góly se o vítězství Slavie velkou měrou zasloužil kapitán Jan Novák, který přispěl třemi asistencemi.

Pozadu nezůstali ani útočníci červenobílých. Novic v sestavě Filip Vlček se zaskvěl hned úvodní brankou celého utkání a v pozdějším průběhu přidal také jednu přesnou nahrávku na branku Jiřího Doležala, ten se v utkání s Porubou prosadil hned dvakrát. Na vlas stejný bodový příspěvek jako u nejnovější akvizice sešívaných zapsal i mladý odchovanec David Šteiner, pro kterého to byl první přesný ligový zásah.

„Z gólu mám radost. Byla to nádhera. I s klukama nám to sedlo. Snad to bude lepší a lepší,“ popisoval své pocity po utkání dvacetiletý forvard. Nejen on si ale uvědomuje, že je vždy prostor ke zlepšení. „Musíme zapracovat na defenzivě. Takové té zodpovědnosti směrem dozadu. A když si každý bude plnit své povinnosti a hrát, co má, bude se to určitě ještě zlepšovat,“ dodal gólový debutant.

Tradiční klub z Valašska jede na vítězné vlně

Příležitost k napravení drobných chyb budou mít Slávisté již ve Vsetíně, celek z východu naší republiky ovšem nebude žádným lehkým soustem. Moravané drží taktéž dlouhou vítěznou šňůru, která se natáhla již na šest utkání bez bodové ztráty.

V posledním utkání se svěřenci trenérů Jiřího Dopity a Luboše Jenáčka představili na ledě věhlasné Dukly Jihlava. Na Horáckém zimním stadionu na sebe výborným výkonem upozornil brankář David Gába, který inkasoval pouze jednou a Vsetín si z Vysočiny odvezl po boji všechny body za vítězství 2:1.

Mezi největší zbraně VHK Robe patří útočná trojice ve složení Vít Jonák, Antonín Pechanec a Luboš Rob. Ofenzivní trio je zatím k nezastavení a každý člen útoku má na svém kontě minimálně čtrnáct kanadských bodů. V defenzivní části hry valašského celku musíme vypíchnout obránce Ondřeje Slováčka, který do tabulky pravdy dokázal zapsat již čtrnáct kladných bodů.

Kromě soupeře na ledě čeká Pražany také další překážka, bouřlivé prostředí na vsetínském zimním stadionu, který je pro svou atmosféru pověstný. Divácká návštěvnost Na Lapači v letošní sezóně neklesla pod 2400 diváků na zápas.

Všichni fanoušci se mají určitě na co těšit, protože se bude hrát o důležité body do tabulky Chance ligy, která je na svém čele velice vyrovnaná. Utkání začíná na známém Lapači v 17:30. Pro fanoušky, kteří nebudou moci červenobílé podpořit osobně, bude připraven textový online přenos, který můžete sledovat zde.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více