Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. října 2018

Slavia jede o další body bojovat do Prostějova

Devatenácté kolo Chance ligy zavede Slavii až na dálnou Moravu, kde bude mít šanci napravit porážku, kterou na začátku září utržila od Prostějova. Podaří se jí v odvetě zvítězit? Zápas se hraje v sobotu 27. října od 17:00 na zimním stadionu v Prostějově.

19. kolo: LHK Jestřábi Prostějov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
7. místo (29 b.)
Postavení v tabulce
9. místo (27 b.)
69:58
Skóre
42:49
Tomáš Divíšek (11+14)
Nejproduktivnější hráč
Jan Veselý (7+4)
Jan Novák (1+10)
Tomáš Nouza (12 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Veselý (7 gólů)
Jan Zdráhal (1+11)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (1+10)
Jakub Neužil (90,63 %)
Tomáš Štůrala (89,70 %)
Úspěšnost brankářů
David Honzík (91,10 %)
Dominik Šorf (91,60 %)
Lukáš Sochůrek (85,95%)
Jihlava - Prostějov 8:2
Poslední zápas
Slavia - Motor 2:3p

Pražským hokejistům se v letošní sezoně nevede špatně. Po úvodních porážkách následovala šňůra deseti zápasů, ze kterých si vždy přivezli minimálně jeden cenný bod. Přítrž radosti udělala až Jihlava. Přestože ani další utkání s Přerovem nevyšlo podle představ sešívaných, slávisté svůj boj nevzdali.

1:3
Skóre posledního utkání mezi Slavií a Prostějovem.

Slavia se momentálně nachází v tabulce na devátém místě. Z vyrovnaného posledního zápasu s budějovickým Motorem si připsala jeden bod. Přestože proti hostům skóroval i Filip Vlček, který je odchovancem jihočeského týmu, byl Motor úspěšnější. Ve druhé minutě prodloužení se do šance dostal Žiga Pavlin, který kotouč vsítil a sešívaní odešli do kabin s jednobodovým ziskem.

Sešívaní ale byli po duelu spokojení. Přeci jen do Edenu zavítal favorit soutěže. "Proti takovému týmu jako je Motor je pro nás jeden bod hodně důležitý," řekl po středečním zápase gólman Dominik Štorf. "Klukům musím poděkovat za dnešní výkon, pomohli mi a toho bodu si budeme vážit," dodal dvacetiletý brankář.

Z prostějovského tábora

Poslední zápas s Prostějovem přinesl sešívaným porážku na domácím ledě. Dokáží Slávisté prohru napravit?

Jestřábi s bilancí sedmi proher, devíti výher a jednoho vítězství v prodloužení prozatím v tabulce obsadili sedmou pozici. V poslední době je ale trápí příliš velká marodka. Jen během října tedy posílili tým o obránce Daniela Krejčího, který přišel z Karlových Varů na měsíční hostování a jeho spoluhráče útočníka Jaromíra Kverku mladšího, jenž nastupuje na střídavé starty.

Slávistům v nadcházejícím zápase nahrává fakt, že Prostějov ve středu prohrál s Jihlavou 8:2. Energická Jihlava pustila Jestřáby ke slovu pouze ve druhé třetině, jinak si ohlídala místo favorita duelu, což pro Prostějovské znamenalo vysokou porážku.

Utkání také můžete sledovat online ZDE nebo živě na webu www.hokejkatv.cz.

Autor Klára Červená
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více