Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
19. února 2019

Slavia načne závěrečný trojboj doma proti Vsetínu

Tři zápasy. Tolik zbývá slávistům do konce sezony, která pro ni tentokrát skončí před branami vytouženého play-off. Vršovičtí hokejisté doma přivítají druhý Vsetín, který naopak ve své nejlepší sezoně za dlouhá léta bojuje o co nejlepší postavení do nadcházejících vyřazovacích bojů. Proti Slavii se několikanásobnému českému mistrovi ale tolik nedaří – z posledních šesti vzájemných soubojů vždy odešli Pražané minimálně s jedním bodem. Přeruší Valaši nepovedenou sérii?

58. kolo: HC Slavia Praha vs. VHK ROBE Vsetín

Porovnání týmů
11. místo (73 b.)
Postavení v tabulce
2. místo (103 b.)
156:174
Skóre
Jan Novák (5+24)
Nejproduktivnější hráč
Luboš Rob (38+24)

Lukáš Krejčík (16 gólů)
Nejlepší střelec
Luboš Rob (38 gólů)

Jan Novák (5+24)
Nejproduktivnější obránce
Ondřej Slováček (10+26)
Dominik Šorf (90,20 %)
Lukáš Sochůrek (84,09 %)
Úspěšnost brankářů
David Gába (91,64 %)
Jan Šelepněv (90,45 %)
Poruba – Slavia 3:2
Poslední zápas
Vsetín – Jihlava 2:1

Slávisté neprožívají povedené období. Domácí porážka 0:2 s Frýdkem znamenala definitivní konec nadějím na postup do vyřazovacích bojů, ani v předchozích zápasech to však nebylo ono. Svěřenci Miloše Říhy od přerušení neúspěchů v prodloužení na Kladně zvítězili jen proti Třebíči, naposledy pak nestačili ani na dvanáctou Porubu.

Příležitost alespoň částečně napravit pošramocenou reputaci ale mají už ve středu. Do Edenu přijedou hokejisté Vsetína, kteří tři kola před koncem okupují druhou příčku. A byť je bodový rozdíl obou soků přesně třicetibodový, nedalo by se říci, že jsou sešívaní pro Valachy oblíbeným soupeřem – ve vzájemných zápasech má letos Slavia dokonce o bod navrch.

Navíc je stále o co hrát, například mladý obránce Jan Štibingr bojuje o vysněné místo v mládežnickém národním týmu na blížícím se domácím mistrovství světa. „Mistrovství je můj sen, odmala na to juniorské i mužské koukám v televizi. Kdybych si mohl zahrát před domácím publikem, bylo by to něco úžasného,“ vyprávěla po utkání s Frýdkem devatenáctiletá slávistická naděje, jenž si letos připsala zatím třináct startů v národním dresu.

Padne střelecký rekord? Vsetín táhne za snem fenomenální Rob

I on, jakožto kandidát na jedno z míst v reprezentaci, však má před sebou mimořádně obtížný úkol. Uhlídat Luboše Roba, který útočí na střelecký rekord Chance ligy. 38 nastřílených branek mu zatím stačí na dělené druhé místo, pokud se třiadvacetiletý snajpr ve zbývajících kolech trefí alespoň sedmkrát, překoná tři roky starou metu 45 branek a stane se rekordmanem v počtu přesných tref.

Jistě, sedm branek za tři zápasy zní jako hodně optimistické číslo, je však třeba jedním dechem dodat, že Rob má letos opravdu životní formu. Vždyť se svým spoluhráčem Antonínem Pechancem dohromady za 53 zápasů zapsali stěží uvěřitelných 120 bodů! Oproti druhému nejproduktivnějšímu střelci ligy, prostějovskému Žálčíkovi, má navíc náskok oněch propastných sedm branek.

Není tak divu, že Vsetín disponuje druhým nejproduktivnějším útokem vůbec. Bez šesti branek už Valaši nasázeli 200 gólů, navíc do Edenu přijedou velmi dobře naladěni – v zádech mají čtyřzápasovou vítěznou sérii, kterou vyšperkovali v pondělí, kdy na našlapaném Lapači porazili první Jihlavu 2:1.

Podobný scénář nicméně mělo i minulé domácí vystoupení slávistů proti středečnímu soupeři, tehdy však trochu překvapivě Slavia zvítězila 7:3. Povede se to partě z Edenu i tentokrát? Utkání na vršovickém kluzišti začíná právě ve středu přesně v 18 hodin a pokud se rozhodnete sešívané hokejisty přijít podpořit osobně, můžete na stadionu zakoupit i sběratelské kartičky OFC Classic!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video