Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.8.2019

Slavia nestačila na Přerov, domácí otočili ve třetí třetině

turnaj, středa 14.8.2019, Přerov - Slavia
Přerov
3:2
1:1, 0:1, 2:0
Slavia

Branky

Přerov

3. Zbořil (Hejcman), 46. Hradil (Zmeškal), 52. Kleiner (Süss)

Slavia

12. Ryzák (Doležal, Vrdlovec), 33. Vlček (Vrdlovec).

Statistiky

Rozhodčí: Fiala, Kašík – Návrat, Novotný.
Vyloučení: 5:6

Sestavy

Přerov

Klimeš – Pohl, Černý, Zbořil, Šnajnar, Kleiner, Weinhold, Gréč, Dřímal – Navrátil, Hejcman, Goiš – Číp, Süss, Moučka – Peterka, Indrák, Svoboda – Zmeškal, Kočica, Hradil.

Slavia

Michajlov – Duda, Novák, Hořava, Antoš, Ryzák, Šmíd, Barák, Valík – Doležal, Vrdlovec, Vlček – Ondráček, Šagát, Furch – Brož, Všetečka, Šťastný – Hovsepyan, Šteiner, Martínek.

Červenobílý celek se ve svém druhém vystoupení na Zubr Cupu střetl s domácím Přerovem a už od začátku musel dohánět jednobrankové manko. Díky trefám Ryzáka a Vlčka však sešívaní do poloviny zápasu dokázali otočit a užívali si krátkého vedení. Pak do toho však šlápli opět i Zubři a po brankách Hradila a Kleinera opět vyválčili vedení. I když se svěřenci trenéra Říhy snažili, co to šlo, a v závěrečné power play hodně tlačili, průběžný stav 3:2 nakonec vydržel až do konce a Slavia zapsala na turnaji porážku číslo dvě.

Sešívaní načali druhý zápas Zubr Cupu obdobně jako ten první. Už ve 3. minutě dostal Mikuláš Zbořil od Hejcmana parádní přihrávku do středního pásma, v něm nabral rychlost, ujel jednomu z obránců a na závěr předvedl kličku a střelu na vzdálenější tyč. Michajlov byl na jeho lahůdku krátký, a tak se Přerov hned zkraje ujal vedení.

To však Zubrům vydrželo jen necelých devět minut. V čase 11:32 chtěl Klimeše prověřit ranou z pravého kruhu Jiří Doležal. Přerovský brankář jeho dělovku vyrazil pouze před sebe, kde číhal připravený Marek Ryzák, jenž bez váhání doklepl kotouč do odkryté klece.

Domácí mužstvo vyrovnání nakoplo a o chvíli později ho mohl dostat zpět do vedení Číp, jeho projektil a tutovou šanci však Michajlov skvěle zastavil pomocí lapačky. Do prostředního dějství vlétli aktivněji slávisté a byl to znovu Vrdlovec, kdo hodně zamíchal kartami před přerovskou svatyní. V situaci dva na jednoho zkoušel zakončit bekhendem, střela ale byla sražena. Puk se vzápětí ještě pokoušel dopravit za brankovou čáru Ryzák, ale ani on neuspěl.

Vzápětí se musel dvakrát vyznamenat maskovaný muž v červenobílých barvách. Nejprve zkrotil na hrudi tvrdé zakončení Navrátila, poté svým betonem zneškodnil i pokus Süsse. V čase 32:59 se mohla opět radovat hrstka fanoušků v sešívaných dresech. Slavia dostala po Černého faulu výhodou přesilové hry, kterou beze zbytku využila. Vrdlovec našel přihrávkou z rohu kluziště v předbrankovém prostoru Filipa Vlčka, ten nezaváhal a zacílil přesně k pravé tyči zubří klece.

Ve 46. minutě zahrozil Zmeškal, jenž ale zakončil mimo. O necelou minutu později se už přerovská ofenziva dočkala. Rychlý přechod do útoku vyšperkoval výbornou střelou z hranice levého kruhu Adam Hradil a dorovnal skóre.

Zhruba deset minut před koncem byl za hákování vyloučen Novák, k němuž se o pár vteřin později přidali spoluhráč Antoš a přerovský Šnajnar. Zubři dokázali početní výhodu ihned přetavit v gól. V čase 51:19 se před Michajlovem vytvořil velký závar a puk nekontrolovatelně poskakoval po brankovišti. V nepřehledné situaci se jako první zorientoval Jakub Kleiner a dopravil puk za bezmocného Michajlova.

Slavia se však nevzdala a brzy nato v pádu zakončoval Valík. Rána však o pár centimetrů minula horní tyčku. V samotném závěru trenér Říha odvolal Michajlova a sešívaní to zkusili v šesti. Přestože si vytvořili před zubří klecí obrovský tlak, branku z něj už nevykřesali a podruhé za sebou padli.

Na konci se ještě uskutečnily doplňkové samostatné nájezdy a ani v nich se sešívaným příliš nedařilo. V sedmi "penaltách" neuspěl ani jediný slávista. V dresu Přerova se trefil pouze Číp a přiklonil "malou" výhru pro Zubry i v této dovednosti.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více