Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. srpna 2018

Slavia podruhé v přípravě vyzve Litoměřice

Ještě před dlouho vyhlíženým duelem se Spartou čeká v úterý sešívané hokejisty další přípravné utkání. Červenobílí již podruhé v přípravě vyzvou soupeře z Litoměřic, tentokrát se slávisti představí na ledě Stadionu a budou moci prodloužit už čtyři zápasy trvající neporazitelnost.

Fanoušci hokejové Slavie zatím mohou být s průběhem přípravy spokojeni. Slávisti až na úvodní utkání s Kokšetau porazili své čtyři další soupeře a drží si tak zatím velice příznivou bilanci. Jedno z vítězných utkání zažili hokejisté z Edenu právě proti soupeři z Litoměřic, kterého po brankách Panny, Kohúta, Heldáka a Šagáta porazili na domácím ledě 4:1.

Přípravy na novou sezónu v Litoměřicích jsou v plném proudu

Litoměřice kromě prověrky s Pražany stihly odehrát další čtyři přátelská utkání. A také bilance týmu ze severu Čech je kladná. Stadion v prvních dvou zápasech letní přípravy porazil Kladno a rezervní tým EC Red Bull Salzburg. Poté následovaly porážky právě s červenobílými a Sokolovem. V posledním utkání porazily Litoměřice německý tým Lausitzer Füchse 4:3.

Po prvních přípravných zápasech přišly také změny na soupisce Litoměřic. S týmem se již dále nepřipravují Jan Walter, který odešel do Kadaně, ani Kryštof Hrala a Ondřej Sýkora. Celek z Kalich Arény ale doplnil z plzeňské juniorky Petr Eret a také Ondřej Procházka, který neuspěl na testech právě ve Slavii.

Kádr Slavie začíná dostávat finální podobu

Zdeněk Kubica bude hrát i v další sezoně za Slavii

Po čtyřech týdnech přípravy na ledě začíná dostávat kádr sešívaných reálnější obrysy. V pátek přistoupili trenéři k dalšímu zúžení kádru, tým opustil Jiří Hozák, který ve Slavii působil i v minulé sezóně, a na týdenní zkoušce neuspěl ani Lukáš Procházka.

„Původně jsme mysleli, že kádr na konci tohoto týdne zúžíme o pět hráčů, ale trápí nás teď trochu marodka, tak jsme se rozhodli zatím vyřadit tyto dva útočníky. Ti nás svými výkony nepřesvědčili o tom, že by měli mít místo v širším kádru,“ vysvětlil Miloš Říha.

Naopak smlouvu v kádru červenobílých si v uplynulých dnech zajistil Zdeněk Kubica, který je kmenovým hráčem Mladé Boleslavi a ve Slavii tak bude nadcházející sezónu hostovat.

Kubica se poprvé objevil v sešívaném dresu během krátké extraligové anabáze v sezoně 2009/10, podruhé do Edenu přišel v listopadu 2015 a postupně se stal jedním z klíčových útočníků týmu. Poslední dvě sezony odehrál téměř kompletní. V ročníku 2016/17 nasbíral ve 48 zápasech 24 bodů, v loňské sezoně si připsal 23 bodů v 51 utkáních.

I s Kubicou tak Slavia nastupuje v úterý do druhé poloviny přípravy. Prodlouží sešívaní šňůru zápasů bez porážky a budou pokračovat v dobrých výkonech i nadále? Odpověď nám nabídne utkání, jehož úvodní buly bude vhozeno v úterý 18:00 v litoměřické Kalich Aréně. Textový online přenos můžete sledovat zde.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více