Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. ledna 2019

Slavia potřebuje bodovat, do Edenu přijede Kadaň

Navázat na předchozí domácí vítězství proti Motoru a porazit poslední Kadaň. Takový zní cíl hokejistů Slavie před sobotním utkání se severočeským soupeřem, který prohrál se sešívanými tři z posledních čtyř vzájemných střetnutí. Červenobílí ztrácí na postupové pozice pět bodů, a budou tak bojovat o klíčové body v boji o vyřazovací boje.

50. kolo HC Slavia Praha vs. SK Trhači Kadaň

Porovnání týmů
11. místo (65 b.)
Postavení v tabulce
15. místo (28 b.)
128:149
Skóre
89:225
Jiří Doležal (8+16)
Nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kůs (6+30)
Lukáš Krejčík (12 gólů)
Nejlepší střelec
Petr Maršoun (8 gólů)
Jan Novák (5+18)
Nejproduktivnější obránce
Jakub Trefný (4+4)
Dominik Šorf (89,76 %)
Jan Růžička (92,44 %)
Úspěšnost brankářů
Ondřej Kuchař (89,64 %)
Štěpán Lukeš (88,38 %)
Slavia – Prostějov 1:6
Poslední zápas
Kadaň – Jihlava 0:5

Poslední střetnutí se sešívaným příliš nevyvedlo. V zápase proti Prostějovu rozhodla necelá třináctiminutovka ve druhé třetiny, kdy Moravané vstřelili čtyři góly a odskočili do rozhodujícího náskoku. Za sešívané sice do konce druhé dvacetiminutovky ještě kontroval Aleš Furch, ale domácí vedení i tři body udrželi.

Poslední Kadani se venku nedaří

V boji o další důležité body tak Slavii čeká domácí zápas proti poslední Kadani, která se na dně Chance ligy krčí s 28 body ve 45 střetnutích. Celkově navíc čeká na vítězství neuvěřitelných 14 zápasů – jejich série proher začala příhodně právě proti sešívaným, kteří ji 15. prosince na porazili vysoko 7:2. Příležitost zarazit už patnáctý hřebík do rakve budou mít svěřenci Miloše Říhy v sobotu od tří odpoledne.

15:9
Skóre slávistů proti Kadani v předchozích třech vzájemných zápasech proti Slavii.

Slavii se v posledních střetnutích na domácí půdě bodově relativně daří – do tabulky nějaký zapsala v šesti z posledních sedmi zápasů, a to včetně minulého sobotního zářezu proti Motoru. Ten sice přijížděl do Vršovic jako favorit, ale po napínavém průběhu nakonec musel skousnout porážku 2:3. A podobný ortel by hostům sešívaní rádi vystavili i tentokrát.

Kadaň je nejhorším klubem na domácím i venkovním ledě a do Prahy pojede jako jasný outsider. Nejhorší defenziva ligy bude chtít vylepšit poslední utkání s Jihlavou, které nejdříve prohráli 2:5, ale které bylo později kontumováno na 0:5.

Sešívaní bodovali ve všech sedmi domácích utkání proti Kadani od příchodu do první ligy a o tři body budou bojovat i v sobotním zápase. Ten začíná už v 15:00, zhruba o dvě hodiny později bude znám vítěz. Pokud nemůžete sledovat slávisty přímo v Edenu, můžete se podívat na náš online přenos.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více