Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. ledna 2019

Slavia proti Rytířům. Naváže na triumf s Trhači?

Konec základní části Chance ligy pomalu ale jistě klepe na dveře a servíruje jedno kolo za druhým. Slávisté se hned po sobotní výhře vydávají na led Kladna, kde se v rámci 51. kola střetnou s Rytíři o další důležité body. Soupeř je sice na třetí příčce tabulky, sešívaný celek však má letos proti Středočechům pozitivní bilanci dvou triumfů a jedné porážky. Potvrdí ji i v ČEZ Aréně a získají vítězství číslo tři?

Údaje před
51. kolem

3. místo (87 b.)
Postavení v tabulce
11. místo (68 b.)
162:124
Skóre
133:151
Petr Vampola (11+32)
Nejproduktivnější hráč
Martin Šagát (4+21)
Ladislav Zikmund (21 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (14 gólů)
Brandon Nash (16+19)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (5+19)
Lukáš Cikánek 91,52 %
Adam Brízgala 91,33 %
Úspěšnost brankářů
Jan Růžička 92,44 %
Dominik Šorf 89,85 %
Jihlava – Kladno 5:4sn
Poslední zápas
Slavia – Kadaň 5:2

První domácí výhra letošního roku. Slávisté v sobotu přehráli Kadaň a mohli se poprvé od 22. prosince radovat z vítězství na domácí půdě. Tehdy v Edenu připravili fanouškům hezký vánoční dárek a porazili Ústí 5:1. Pak přišla dlouhá série proher, kterou přetnuly pouze triumfy ve Frýdků a Českých Budějovicích.

Doma výhra ne a ne přijít. Sešívaný soubor se musel sklonit před Litoměřicemi, Porubou, i Benátkami a Vršovice se staly lehce dobytou pevností. Teď však mužstvo vedené kapitánem Novákem zabralo a opět potěšilo příznivce třemi body. Domácí zmrtvýchvstání schytala Kadaň , která si odvezla porážku 5:2.

11:9
Vzájemná bilance skóre proti Kladnu z předchozích duelů

V pondělním kole ale čeká Slavii soupeř daleko těžšího kalibru. Soubor trenéra Říhy vyráží na Kladno, jež okupuje třetí místo tabulky a pomalu se může těšit na play-off. Červenobílí naopak musí ještě hodně bojovat, aby udrželi šance, že si vyřazovací část Chance ligy zahrají.

Proto nechtějí brát ohled na žádného protivníka a brát body, kde se dá. To potvrdil i útočník Daniel Vrdlovec. „Do každého zápasu musíme jít na sto procent a uhrát co největší množství bodů. Ať je to třeba na Kladně, nebo kdekoli jinde. Nesmíme se ohlížet na soupeře a podávat co nejlepší výkony. Sbírat body z venku i doma, co to půjde,“ burcoval střelec jedné z branek proti Trhačům.

Slavia na Rytíře umí. Potvrdí pozitivní bilanci?

Sešívané může těšit, že na Rytíře v letošní sezoně umí. Ze tří vzájemných duelů se dvakrát radovali z vítězství. Na domácím ledě triumfovali dvakrát (4:3 a 5:3), venku naopak prohráli, když Kladno lépe zvládlo prodloužení a bralo o bod navíc za triumf 3:2.

Z pohledu statistik zase mají navrch Kladenští. Jak v počtu vstřelených branek, tak podle čísel gólů inkasovaných. V útočných řadách navíc číhá ostrostřelec Ladislav Zikmund, který už zaznamenal 21 tref. Lukáš Krejčík má oproti němu na kontě „jen“ 14 „kousků“.

Rytířům se v poslední době až tolik nedaří. Proti silným soupeřům Vsetínu a Jihlavě nedokázali vyhrát, všechny body brali jen v duelech s Benátkami a Porubou. Jak si v ČEZ Aréně povede Slavia? Zápas začíná v 18:00. Kdo nebude moci duel sledovat přímo na stadionu, může fandit u přímého přenosu na Hokejka TV.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více