Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. listopadu 2018

Šmerha dal poprvé dva góly. Musíme šlapat dál, řekl po zápase

Dvacáte šesté kolo Chance ligy přineslo utkání pražské Slavie proti Frýdku. Frýdek dokázal udeřit jako první, ale Slavia během 31 sekund dokázala zápas otočit a pohlídat až dokonce. Konečně tak zase naplno bodovala, když zvítězila vysoko 6:2. Velký podíl na výhře mělo útočné trio Kubica, Kverka a Šmerha. Speciální utkání to bylo hlavně pro Tomáše Šmerhu, který poprvé ve své slávistické kariéře dokázal skórovat hned dvakrát. „Musíme šlapat dál,“ řekl po výhře útočník Šmerha.

Tomáši, jak byste ohodnotil utkání, které jste vyhráli 6:2?
Zápas byl výborný, konečně jsme vyhráli a vyhráli jsme i docela vysoko 6:2. Jsou to pro nás velmi důležité tři body.


Podařilo se vám dát dva góly, přiblížíte nám je trochu?
Kubi (Zdeněk Kubica) to tam zavezl, oni mu to vypíchli a jel před kasu. Udělal před brankou souboj a já už to tam jen nahodil a některý z protihráčů to tam tečoval. A u toho druhého gólu udělal soupeř chybu na modré a já jsem zůstal úplně sám dole, Kubi (Zdeněk Kubica) tam jel teoreticky sám na bránu a dal mi to jako na podnose a já už střílel přímo do prázdné.

4+3
Toto je bodový zápis Tomáše Šmerhy z letošní sezóny.

Pamatujete si, kdy jste naposledy vstřelil dvě branky v utkání?
No v áčku ještě nikdy. Myslím, že naposledy jsem dal tolik gólů snad jenom na Kobře.

Vaší lajně se toto utkání velmi povedlo, jak byste ohodnotil tuto spolupráci?
Myslím si, že jsme odehráli velmi dobrý zápas, byli jsme u čtyř gólů, které jsme dali. Sice jsme dostali ten jeden, ale i přes to si myslím, že jsme odevzdali dobrý výkon.

Do týmu přišla staronová posila Jaromír Kverka, jak vnímáte jeho příchod?
My se známe už té doby, co tady působil předtím. Je to hrozně hodný a pracovitý kluk a já jenom doufám, že nám forma bude pokračovat.

S jakou taktikou jste do utkání vůbec naskočili? A s jakou motivací?
Říkali jsme si, že na ně počkáme a nebudeme nikam zbytečně útočit, že si vychytáme vhodný čas a udeříme. Věděli jsme, že mají dobré protiútoky a přečíslení, párkrát se to i stalo. Za každou cenu musíme prostě vyhrát, protože teď se nám nějaké zápasy nepodařily a chceme se držet s tou top osmičkou, abychom dosáhli na play-off.

Jaká panuje po vítězství v kabině atmosféra?
Určitě lepší než po prohře, ale musíme šlapat dál. Teď nás čekají další těžké zápasy, jedem do Poruby a pak doma Vsetín. Chce to udělat další body a podle toho se to vše bude odvíjet.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více