Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
29. prosince 2018

Štibingr po prohře: Lítali jsme nahoru dolů, ale chybělo nám štěstí

Slávisté odehráli svůj poslední zápas v tomto roce doma proti sousedovi v tabulce z Litoměřic. Slavia se na začátku první třetiny dostala do vedení, ale poté obdržela dva góly a po zbytek utkání doháněla jednogólové manko. Náskok Stadionu sešívaní dohnali až ve druhé půlce třetí třetiny a zápas dotáhli do prodloužení a následně do nájezdů, ze kterých odjeli jako poražení. „Lítali jsme nahoru dolů, ale chybělo nám štěstí“, řekl po zápase mladý obránce Jan Štibingr.

Honzo, jak byste ohodnotil utkání, které jste prohráli těsně 2:3 po samostatných nájezdech?
Myslím si, že jsme byli lepším týmem. Odehráli jsme dobré utkání, makali jsme nahoru dolů, chodili jsme do soubojů, stříleli jsme a ve všech směrech byli lepší, ale chybělo nám pověstné štěstíčko. Měli jsme tam párkrát dokonce i prázdnou bránu, ale netrefili jsme ji. Největší škoda je, že jsme bojovali o osmé místo a prohráli na nájezdy. Soupeř nám tak zase o jeden bod utekl.

Utkání bylo celkem vyhrocené, čím si to vysvětlujete?
Už jen kvůli tomu, že to byl přímý boj o osmé místo a pro oba týmy to byl celkem důležitý zápas. Poté se to trochu rozhádalo kvůli rozhodčím, kteří tam něco zapískali navíc a naopak. Tak jsme si řekli v kabině, že je musíme začít dohrávat a že do nich půjdeme.

Jak moc vás porážka v tak důležitém zápase mrzí?
Určitě mrzí, kdybychom třeba vyhráli alespoň na nájezdy nebo v prodloužení, tak bychom je o bod stáhli, ale teď jsou bohužel před nám už o dva body.

1+5
Toto je bodový zápis Jana Štibingra po 23 zápasech v sešívaném dresu.

Tentokrát jste nastoupil v obranné dvojici s Markem Ryzákem, jak si tuto spolupráci pochvalujete?
Máru znám už od minulého roku a myslím si, že jsme odehráli dobré utkání. Byli jsme u obou gólů, které jsme dali, což je pro nás jako pro obránce velmi pozitivní.

Je něco, v čem vás soupeř překvapil?
Tihle soupeři jsou převážně dobří v bruslení a lítají nahoru dolů. Mají tam jednu lajnu zkušených: Kadlec, Kloz. Poté jsem si všiml, že tam dali Otu Šika, se kterým jsem hrál v reprezentaci. Tahle lajna hraje spíš na zkušenosti, ale jinak je většina týmu poskládaná z mladších hráčů, takže, jak jsem už říkal, jezdí nahoru dolů a hrají dobrou fyzickou hru. Na to jsme se ale připravovali, takže nás nijak nepřekvapili.

Pohybujete se na hraně play-off. Jaká je prozatím atmosféra v kabině?
Já si myslím, že je určitě pozitivní. Chodíme do zápasů motivovaní a vyhecovaní, jsou i nějaké srandičky. Máme v kabině dobrou partu, takže za mě je v kabině dobrá atmosféra.

Příští utkání odehrajete ve Frýdku Místku, jak se na toto utkání připravit?
Máme teď dva dny pauzu, takže je samozřejmě důležitá regenerace. Do Frýdku budeme chtít odjet určitě v plné síle a hlavně dobře naladěni, ať máme tři body.

Reprezentace? Velká čest a hrdost, hlásí Štibingr.

Velkou část prosince jste strávil v Kanadě s reprezentací U19 na turnaji World Junior A Challenge. Jaké pro vás bylo dostat pozvánku?
Když jsem se to dozvěděl, tak jsem byl neskutečně hrdý a šťastný, že se turnaje budu moci zúčastnit. Také jsem si zjistil, že tam hrály hvězdy jako Kučerov, Tarasenko, takže to pro mě byla ještě větší čest. Skvělý bylo to, že tam hrála světová špička jako Rusko, Amerika a dva týmy Kanady. Zaprvé to pro mě byla obrovská zkušenost a za druhé mě to hokejově posunulo hodně dopředu, takže z tohoto pohledu jsem byl neskutečně rád. Trenéři mi naštěstí věřili a nasazovali mě do prvních dvou lajn. Dostával jsem hodně času i na přesilovky a oslabení, tím pádem jsem měl i velký ice–time. Myslím si, že jsme jako tým určitě nezklamali.

Jak náročné pro vás bylo se skoro po měsíci vrátit na český led?
Tady je to o trochu větší, takže mě to tam naučilo hodně bruslit, všechno dávat rychleji. Najednou jsem měl na vše více času. Hned jak jsem přiletěl, tak jsme hráli v Havířově, tam jsem poprvé pocítil ten rozdíl kluzišť. Když jsem dostal puk, tak jsem věděl, že místo tří kroků mohu udělat dvojnásob než v zámoří, a to jen díky většímu kluzišti.

Kdybyste si měl vybrat jeden největší zážitek z turnaje, jaký by to byl?
Celý turnaj byl pro mě zážitek. Jsem rád, že jsme hráli play-off, že jsme se dostali i do semifinále. Zážitek byl také určitě hrát o třetí místo, protože se to vysílalo v kanadské televizi TSN. Tím pádem jsme byli hodně na očích. Z tohohle pohledu jsem byl nadšený, ale celkově byl turnaj ohromná zkušenost a jsem velmi rád, že jsem tuto možnost dostal.

V soupeřově týmu bylo dost spoluhráčů z reprezentace, komunikovali jste spolu na ledě nebo mimo něj?
Na rozbruslení jsme se pozdravili a poté ještě mezi třetinami, když jsme jeli okolo sebe. Museli jsme se soustředit na utkání, ale teď po zápase jsem s nimi domluvený, že půjdeme společně na výklus, takže se uvidíme.

Co byste chtěl popřát fanouškům do nového roku?
Chtěl bych všem popřát hodně štěstí, ať se jim daří a ať jsou všichni šťastní.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více