Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
3. srpna 2019

Tomáš Duda byl objevem loňské sezony. Stále mám prostor se zlepšovat, říká

Obránce Tomáš Duda si v minulém ročníku odbyl premiéru v áčku a ihned se zařadil mezi klíčové hráče sešívaného kádru. V celé Chance lize byl druhým nejvytěžovanějším juniorem hráčem a díky svým výkonům si vysloužil novou smlouvu, kterou podepsal ještě před začátkem přípravy na ledě. Přečtěte si rozhovor s dvacetiletým hokejistou, který se bude snažit navázat na povedenou loňskou sezonu. S týmem by ale rád dosáhl na postup do play off.

Tomáši, jaký pro tebe byl po pauze návrat na led?
Jako pro každého hráče, tak i pro mě to bylo velmi obtížné. Naštěstí jsem ještě před naší přípravou chodil občas na led do blízkých Říčan, abych nezačínal úplně z nuly a díky tomu jsem si zvykl na nové brusle a trochu jsem se do toho i dostal.

Takže jsi spíše makal, než odpočíval?
Až tak intenzivní to zase nebylo, spíše jsem odpočíval a jel za rodinou na Moravu, ale po týdenním odpočinku a relaxaci jsem začal makat. Jezdil jsem hodně na kole a na ledě jsme hráli ve třech proti třem, to pro mě bylo důležité.

Máš za sebou první sezónu ve slávistickém A-týmu, jak bys ji ohodnotil?
Pro mě určitě super sezóna. Kdyby mi někdo před ní řekl, že strávím většinu v áčku, tak bych mu ani nevěřil a vůbec bych to nečekal. Pro mě je to obrovský úspěch a jsem moc rád, že jsem takovou možnost dostal. Ale stále mám prostor se zlepšovat.

Tomáš Duda v dresu sešívaných juniorů

Musíme udělat play off

Díky svým výkonům sis vysloužil smlouvu na novou sezonu, jak se na ni těšíš a jaké máš očekávání?
Očekávání jsou pořád stejná, dostat se co nejdál. Samozřejmě musíme udělat play off, to by pro nás byl úspěch. Jinak se těším moc.

Jaká panuje v kabině atmosféra?
Atmosféra je dobrá, jsme tady vesměs kluci, kteří se všichni znají z juniorek a podobně, takže je tu super kolektiv.

S kým si ty osobně nejvíce rozumíš a vedle koho sedíš?
Sedím vedle Tomáše Šmerhy a Vojty Šmída a nejvíce se bavím asi s Dávidem Kohútem a Alešem Furchem, se kterými jsem hrával právě v těch juniorech.

2 + 4
Takový je bodový zápis Tomáše Dudy po 48 zápasech.

Jak na mladý kádr reagují mazáci?
My, ti mladší, děláme v kabině spíš ty kraviny a starší to tolerují a většinou se smějí s námi. Ale někdy je to i naopak a kraviny dělají i starší, takže všechno funguje, jak má, a v kabině je vždy zábava.

Přípravné zápasy jsou v plném proudu, už se těšíš až naskočíš?
Už mám obrovskou chuť do hry a hrozně se těším, až nastoupím.

Co ty a derby, jak to vnímáš?
Derby je specifické, obzvlášť, když je teď jednou za rok, takže tam musíme nechat všechno. Ale věřím, že to bude úžasný zápas jako vždy.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více