Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. února 2019

Trojice hráčů Slavie jede do Ruska na Zimní světovou univerziádu

Tři hráči Slavie budou reprezentovat Českou republiku na Zimní světové univerziádě, která se koná na začátku března v ruském Krasnojarsku. V nominaci jsou obránci Josef Saňa, Tomáš Duda a útočník David Matějka.

Univerziáda se v Rusku koná od 2. do 12. března, čeští hokejisté svůj první zápas odehrají už v předvečer zahajovacího dne proti Spojeným státům americkým. V rámci základní skupiny změří síly dále ještě se Slovenskem (3.3.), Maďarskem (5.3.), Japonskem (7.3.) a Ruskem (9.3.). Semifinálové zápasy se hrají 11. března a o den později jsou na programu v rámci vyvrcholení celé univerziády souboje o medaile.

Devatenáctiletý Tomáš Duda hraje letos v A-týmu Slavie premiérovou sezonu a ihned se zařadil mezi stabilní články Říhova výběru. V Chance lize je druhým nejvytěžovanějším juniorem soutěže, ve 47 zápasech nasbíral 5 bodů za 1 gól a 4 asistence.

O čtyři roky starší Josef Saňa prošel ve Slavii všemi mládežnickými kategoriemi, poté ale hrál druhou ligu a do sešívaného A-týmu se také probojoval poprvé až v letošním ročníku. Dlouho čekal na svoji první trefu, nakonec se mu ale povedlo skórovat v nedávném utkání proti Třebíči. K jedné brance letos přidal ve 39 zápasech 11 asistencí.

Jedenadvacetiletý útočník David Matějka debutoval za Slavii už před dvěma roky, z celé trojice má ale v Chance lize nejméně startů. V letošní sezoně nastoupil patnáctkrát a připsal si 2 góly a 2 asistence. Matějka pravidelně hraje ve druholigovém Písku.

Všem hráčům přejeme na Zimní světové univerziádě hodně štěstí!

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více