Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
19. února 2019

Úspěšný trenér Zbyněk Zavadil slaví osmdesáté narozeniny!

Dlouholetý hráč a mládežnický trenér, který se stále aktivně pohybuje kolem hokeje a navštěvuje zápasy Slavie, slaví v úterý 19. února významné životní jubileum. HC Slavia Praha přeje Zbyňku Zavadilovi k 80. narozeninám vše nejlepší a pevné zdraví.

V dnešní době už se moc nenosí, aby někdo zůstal věrný jednomu klubu bez přestávky několik desítek let. Zavadil je jednou z mála výjimek, a přestože už ve Slavii netrénuje, během většiny zápasů A-týmu i mládeže ho můžete vídat v Edenu.

„Před několika lety jsem dostal nabídku jít trénovat do Sparty, což ale nepřipadalo vůbec v úvahu. Mně totiž záleží na tom, co si kdo o mně myslí,“ svěřil Zavadil v nedávném rozhovoru pro slávistický web.

Zavadil hrál během své aktivní kariéry hokej za Slavii, Olomouc či Třebíč, poté působil jako trenér a vedoucí tréninkového střediska mládeže v Edenu. Byl jedním z nejúspěšnějších koučů a vychoval v řadu špičkových hráčů, mimo jiné Tomáše Vlasáka, s nímž je na úvodní fotografii k tomuto článku.

Při trénování na Slavii měl velké úspěchy, umisťoval se svými svěřenci na předních místech a pravidelně porážel i Spartu. Od svých svěřenců vyžadoval disciplínu a větší oddanost, než bylo zvykem. „Říkalo se, že kdo trénuje pode mnou, může klidně prodat chatu. Vyžadoval jsem tréninky i v pátek odpoledne, aby to k něčemu vypadalo,“ vyprávěl.

Ve svém věku je stále hokejově velmi aktivní. „Stále ještě chodím na led, mám spoustu svěřenců a jezdím za nimi do Říčan, Kralup nebo Letňan. Ostatní v mém věku jen čekají na penzi a nemají, co dělat,“ dodal Zavadil.

Slavia popřeje panu Zavadilovi oficiálně před posledním domácím zápasem, který se hraje v Edenu 26. února od 18:00 proti Jihlavě.

Autor Klub
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více