Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
19. srpna 2019

Úspěšný víkend mládeže: Z turnajů jen první a druhá místa!

Každým rokem se během přípravného období koná velké množství mládežnických turnajů. Výjimkou není ani letošní rok, slávistům se na nich navíc výrazně zadařilo. Sedmáci a osmáci své domácí turnaje ovládli, deváťáci vybojovali druhé místo na kvalitním mezinárodním turnaji, který pořádala Sparta, a junioři si stejné umístění odvezli z tradičního podniku v Litvínově.

Umístění slávistů na turnajích

Junioři

  • Turnaj Litvínov – 2. místo

9. třída

  • Turnaj Sparta – 2. místo

8. třída

  • Turnaj Eden – 1. místo

7. třída

  • Turnaj Eden – 1. místo

Junioři – 2. místo

Nejstarší mládežnickou kategorii čekal tradiční dvoudenní turnaj v Litvínově, kterého se vedle slávistů a domácího výběru účastnily ještě další dva české týmy a německý Rosenheim. Pražané začali skvěle, když v úplně prvním zápase zvládli porazit 3:1 Plzeň, dvakrát se trefil Hasil a výhru pak pojistil Petrák.

I ve druhém duelu se podařilo sešívaným zvítězit, tentokrát si stejným výsledkem 3:1 poradili po gólech Hradila, Petráka a Štrombacha s Rosenheimem. Po prvním hracím dnu tak měla Slavia ideální pozici zabojovat ve zbytku turnaje o nejvyšší příčky. Když ve třetím utkání v těsné bitvě přemohli České Budějovice 5:4, bylo jasné, že poslední utkání s Litvínovem bude soubojem o celkové prvenství. Proti Jihočechům se střelecky prosadili Janča, Turek, Hradil a dvakrát Hovorka.

Souboj o zlato začal lépe Litvínov, když se dvěma slepenými góly dostal do dvoubrankového vedení. Přesně v polovině utkání vykřesal naději pro sešívané obránce Mareček, o pět minut později si však domácí celek zval náskok o dvě branky zpět. Ve zbytku duelu už se ani jeden z celků prosadit nedokázal, a tak slávisté zakončili turnaj na druhé příčce.

Obrovská radost deváťáků po výhře nad Spartou.

9. třída – 2. místo

Deváťáci se účastnili Billa Cupu, který každoročně pořádá slávistický rival Sparta. Přestože sešívaní nezačali ideálně a podlehli Třinci 3:8, následně si spravili chuť vítězstvím 4:3 nad Slovanem Bratislava. Ve čtvrtfinále pak slávisté změřili síly s německým Eisbärenem Berlín, který nemilosrdně rozstříleli 9:2.

V semifinále přišla na řadu bitva dvou pražských týmů, po které se radovali z vítězství červenobílí mladíci. Ti nasázeli sokovi z Holešovic sedm branek a po konečném výsledku 7:4 tak postoupili do duelu o zlato.

Ve finále se opakovalo utkání z prvního hracího dne s naprosto stejným výsledkem. Sešívaní poměrně jasně podlehli Třinci, a tak si došli pro stříbrné medaile. Mnohem cennější byl však skalp Sparty, která je z loňské sezony v této kategorii vicemistrem ČR.

Týmová fotka po vítězství na domácím turnaji.

8. třída – 1. místo

V neděli se v Edenu konal turnaj 8. tříd, na které přijaly pozvání stejně staré celky Mladé Boleslavi, Tábora a Liberce. Zápasy se hrály na tři třetiny po patnácti minutách, přesto se slávisté dokázali v každém duelu výrazně střelecky prosadit a proti Táboru a Liberci navíc udrželi čisté konto. Jen Mladá Boleslav dokázala sešívané překonat, na výhru jí to však stejně nestačilo.

Osmáci tak domácí turnaj jednoznačně ovládli, a připsali si první výrazný úspěch letošní sezony. Po každém duelu se navíc hrálo pětiminutové prodloužení ve třech proti třem, což si trenéři všech zúčastněných týmů velmi chválili. V sezoně totiž žákovské ligy mohou skončit remízou, na prodloužení tak nikdy dojít nemůže.

Týmová fotka po vítězství na domácím turnaji.

7. třída – 1. místo

Podobně jako o rok starší slávisté zorganizovali i sedmáci turnaj v Edenu. Ten se konal v sobotu a vedle Pražanů si na něm zahrály Mladá Boleslav, Kometa Brno a královéhradecký Mountfield. Přestože šlo o výrazně vyrovnanější duely než ty, které sehráli o den později osmáci, nakonec i sedmáci domácí podnik dokázali ovládnout.

Po výhrách 3:2 nad Mladou Boleslaví a 2:0 nad Kometou Brno přišel na řadu třetí soupeř. V duelu s Mountfieldem navíc šlo o celkové prvenství, které po nejtěsnější možné výhře 2:1 oslavili slávisté s medailemi na krku.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více