Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. dubna 2019

Útočník Martin Šagát bude pokračovat ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s dalším hráčem, sešívaný dres bude nadále oblékat zkušený útočník Martin Šagát. Jedná se o šestého potvrzeného forvarda na soupisce pro nadcházející sezonu.

Potvrzená jména na novou sezonu

„Martin na Slavii začne už čtvrtou sezonu a v předchozích letech byl jedním z tahounů týmu. Na začátku uplynulé sezony hrál výborně, pak ho trochu přibrzdily nemoci a zranění. Věříme, že naváže na dobrá období a také, že pomůže s celkovým chodem týmu,“ slibuje si od Šagáta nejen produktivitu hlavní trenér Miloš Říha.

V podobném duchu mluví i Jiří Veber. „Jedná se o zkušeného hráče, který by měl být platný nejen na ledě, ale i mimo něj. Věřím, že přijde perfektně připravený a pomůže našim mladým hráčům,“ říká sportovní manažer Slavie.

Čtyřiatřicetiletý slovenský hokejista přišel do Slavie v sezoně 2016/17 z dánského Herningu. Během tří sezon nasbíral v červenobílých barvách 132 zápasů, v nichž získal celkem 75 kanadských bodů za 20 gólů a 55 asistencí.

Ve druhé nejvyšší soutěži odehrál Šagát přes 400 zápasů a nasbíral téměř tři stovky bodů. Působil především v Ústí, ale první ligu si zahrál i v dresu Kadaně, Chomutova, Hradce nebo Mostu. Extraligu si kromě Ústí zahrál za Mladou Boleslav, Pardubice či Chomutov. Během 152 startů v elitní soutěži vstřelil 14 gólů a připsal si 20 asistencí.

V zahraničí působil kromě Dánska také v zámořských soutěžích AHL, ECHL a juniorské WHL. V roce 2003 byl draftován do NHL týmem Toronto Maple Leafs ve 3. kole jako celkově 91. hráč v pořadí.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více