Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. prosince 2018

Útočník Najman: Vyhrocený zápas. Na ledě jsme museli lítat

Slavia odehrála další domácí utkání velmi dobře a před slušně zaplněnými ochozy dokázala porazit Rytíře z Kladna. Hned o první branku sešívaných se postaral Ondřej Najman, který prokázal svůj přehled a rychlé ruce a v předbrankovém prostoru dokázal proměnit jednu z šancí. Slávisté si utkání dokázali uhlídat a po tvrdém boji nakonec oslavili výhru 5:3. Zápas okořenila i bitka, v níž se ocitl slávistický útočník Veselý a obránce Kladna Václav Veber. „Zápasy s Kladnem jsou vždy vyhrocené“, řekl Ondřej Najman po výhře nad Rytíři.

Ondřeji, zvládli jste porazit silné Kladno. Jak byste zápas zhodnotil?
Kladno bylo velmi nepříjemným soupeřem. Většinu zápasu bylo na puku, ale my odehráli utkání, ve kterém jsme dokázali dát více branek a na góly se v hokeji hraje. Tedy krom konce, kde jsme dostali dvě rychlé branky. Naštěstí nám vedení zůstalo a bereme plný počet bodů.

Důležitou první trefu jste obstaral právě vy. Jak gólová situace vypadala z vašeho pohledu?
Aleš (Aleš Furch - pozn. redakce) dokázal na půlce hostů vybojovat kotouč, který mi nahrál přímo na čepel. Mířil jsem nahoru, ale puk jsem netrefil ideálně a střela mířila do obránce, od kterého se to naštěstí dokutálelo mezi betony gólmana. Je to takový šťastný gól, ale jsem velmi rád, že to tam padlo.

V průběhu duelu jsme mohli vidět dost vyloučení a dokonce i bitku, čím si vysvětlujete tuto tvrdou hru?
Zápasy s Kladnem jsou vždy velmi náročné a tvrdé, bylo to velmi vyhecované. Vesy (Jan Veselý - pozn. redakce) omylem sekl do gólmana, tak si to jejich bek nenechal líbit a bitka si myslím, že zápas dostatečně okořenila.

3+1
Toto je bodový zápis Ondřeje Najmana po 6 zápasech v sešívaném dresu.

Jak moc vydřené body to pro vás jsou?
Zápas nebyl vůbec jednoduchý. Museli jsme na ledě lítat a jít do každého souboje na 110 procent. Jak jsem říkal, naštěstí nám to vyšlo a bereme důležité tři body.

V čem vás soupeř překvapil?
Věděli jsme, že Kladno nepřijelo v plné sestavě, bylo tam hodně mladých hráčů, ale hráli velmi kvalitně, drželi se na puku a byli šikovní, což jsme úplně nečekali. Určitě byli rovnocenným soupeřem.

Jak to zatím klape v lajně a jaká je atmosféra v kabině?
Atmosféra je v týmu suprová, samý srandičky. Vyhrává se, takže pohoda. A v lajně je to taky super. Byl jsem teď sice jenom na jednom tréninku, ale s kluky si rozumíme a dokážeme si i vyhovět, takže naprostá paráda.

Mrzí vás fakt, že nepřijel Tomáš Plekanec?
Je jasný, že nás to mrzí, těšili jsme se na takového skvělého hráče, který odehrál tisíc zápasů v NHL, ale nedá se nic dělat. Našim hlavním cílem bylo získat tři body a vyhrát což se povedlo, a nakonec bylo jedno jestli hraje Plekanec nebo Vampola.

Po dlouhé době přišlo do Edenu větší množství fanoušků, jak jste tuto atmosféru vnímal?
Super zážitek, fanoušci nás hnali dopředu, což potřebujeme. Za mě a určitě i za tým bych jim chtěl hrozně poděkovat.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více