Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
2. prosince 2018

Útočník Veselý o další prohře: Byli jsme lepší, chybělo štěstíčko

Trefil se proti Vsetínu, dvakrát pokořil Benátky a ve statistikách se objevil i při duelu s Jihlavou. Útočník Jan Veselý se pyšní slušnou gólovou fazonou. Jeho příspěvek však ani tentokrát nestačil na to, aby se Slavií mohl oslavit vítězství. Sešívaní padli s Jihlavou 2:4 a po porážce v Benátkách opět nezískali ani bod. Výsledek mrzel o to víc, že červenobílý celek byl podle urostlého forvarda lepší. „Kvalitní utkání, které se muselo divákům líbit. Myslím, že jsme byli lepší, ale bohužel,“ mrzelo hráče s šestadevadesátkou na zádech.

Slavia sice Jihlavě dlouho vzdorovala, nakonec ale padla o dva góly. Jaký to podle vás byl zápas?
Byl to hodně těžký zápas. Hráli jsme s týmem ze špičky tabulky a podle mého to bylo hodně kvalitní utkání, které se muselo divákům líbit. Nás jen mrzí, že se nám nepodařilo vyhrát a získat tři body. Myslím, že jsme byli lepším a aktivnějším týmem. Ale bohužel, body putují do Jihlavy. Zásadní bylo, že nám vždy odskočili o dva góly, a to se nám nesmí stát. Obzvlášť na domácím ledě.

Dvě ze čtyř branek jste inkasovali při početní výhodě soupeře. Byly pro Duklu využité přesilovky klíčové?
Určitě byly hodně důležité. Od toho, aby v nich padaly góly, přesilovky jsou. Jihlavě se v nich tentokrát dařilo velmi dobře. My je také musíme začít proměňovat, protože jak je vidět, byly nejen tady klíčem k vyhranému zápasu.

Obě přesilovkové trefy padly těsně před dvouminutového trestu. Proč se soupeře nepovedlo ubránit?
Těžko říct. Kluci obě ty přesilovky takřka celé skvěle ubránili. Škoda, že se to nepovedlo až do konce. Jihlavě to tam jednou spadlo po dobře sehrané akci. Hosté měli i trochu štěstí a zametli puk do brány. Druhá trefa padla po střele tahem od modré, soupeř navíc výborně clonil.

V utkání jste museli neustále dotahovat skóre. Nemohly kvůli tomu v závěru chybět síly na obrat?
Myslím, že ne. Sil máme dost. Ale trochu nám chybí štěstíčko v koncovce. Nějaký odražený puk nebo tak. To teď nemáme na naší straně a i proti Jihlavě nás to stálo zápas. Doufáme, že se to na druhou půlku sezony otočí a bude to lepší.

Už ve třetím duelu za sebou se vám povedlo vsítit gól. Sledujete statistiky, nebo je to pro vás vzhledem k výsledkům týmu bezpředmětné?
Někdy se na to kouknu. Za góly jsem samozřejmě rád, snažím se jimi co nejvíc pomoct týmu. Ale pokud z toho pak není výhra, nejsou až tak důležité.

Výsledkově se vám teď příliš nedaří. Sledujete dění v tabulce, nebo se spíš snažíte udržet si čistou hlavu?
Samozřejmě sleduju týmy před námi, abych trochu odhadl, jakou proti nim máme šanci, abychom se posunuli výš. Hrozně chci hrát nahoře, nechci hrát nějaké deváté desáté místo. Chci, abychom byli v první osmičce. Snažím se pro tým co nejvíc pracovat, i když nám to teď tolik nelepí. Myslím, že se všichni snažíme, abychom v té osmičce byli. Věřím, že tam budeme co nejdřív.

Sešívanou kabinu teď čeká týdenní soutěžní volno. Příští duel sehrajete až v sobotu. Jaký bude program?
Teď si od hokeje pár dní odfrkneme, protože jsme dostali volno. Ale budou probíhat dobrovolné tréninky. Led je k dispozici, takže kdo bude chtít, může se jít sklouznout. Pak se na to zase vrhneme a budeme dělat všechno pro to, abychom se dobře naladili na druhou půlku sezony.

Na čem musíte do dalšího mače nejvíc zapracovat?
Jak jsem říkal, musíme si vyčistit hlavu a do druhé poloviny se naladit tak, abychom do toho šlápli, udělali co nejdřív tu osmičku a pak hráli, co nejlíp to půjde, a sbírali body. Tak, jak jsme hráli proti Jihlavě, musíme hrát i proti kvalitativně horším týmům.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více