Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
20. května 2019

V minulé sezoně to byl skok, teď se chci postupně zlepšovat, říká Steinocher

Devatenáctiletý obránce Michal Steinocher je nejvyšším mužem slávistické sestavy. Před několika dny podepsal nový kontrakt, a tak bude se svými více než dvěma metry budit respekt u soupeřů i v nadcházející sezoně. Přečtěte si rozhovor s mladým hokejistou, který se připravuje na svoji druhou sezonu v sešívaném A-týmu.

Michale, podepsal jsi smlouvu ve Slavii. Jaké jsou tvoje pocity?
Jsem rád, že jsem dostal šanci ukázat se a že tu můžu hrát. Doufám, že se mi bude dařit.

Ty už sis vyzkoušel v uplynulém ročníku, jaké to je hrát v A-týmu, navíc si nastupoval i za juniorku a pár zápasů jsi odehrál i v Letňanech. Jaká pro tebe loňská sezona byla?
Co se týče áčka, tak to bylo pro mě spíše takové oťukávání. Mrzí mě, že jsme se s nedostali dál s juniorkou, protože jsme na to určitě měli. Nebýt smolné čtvrtfinálové prohry (Slavia prohrála 2:3 na zápasy s Chomutovem, pátý zápas rozhodly až samostatné nájezdy), tak si myslím, že jsme se mohli dostat až do finále, protože proti Třinci se nám předtím dařilo.

Co vám ve čtvrtfinále chybělo k postupu?
Asi víc střel a důrazu do brány. A taky se víc obětovat pro tým. Někteří mladší hráči to ještě nezažili, bylo to jejich první play-off, a tak tam trochu ta obětavost, která je potřeba, chyběla.

Přečtěte si:

Jaká byla tvoje premiéra v A-týmu?
Byl to celkem skok. Sezonu jsem začal v juniorce a pak jsem první zápas odehrál s Jihlavou, takže to byl celkem ostrý start. Ale jsem za ty zápasy, které jsem odehrál rád, myslím si, že jsem se výkonnostně zase posunul o trochu výš.

Jaké si dáváš cíle pro příští sezonu?
Cíle jsou vždycky nejvyšší, ale samozřejmě je potřeba do toho jít s pokorou, začít od maličkostí a postupně se zlepšovat.

Cítíš, že by mohla být příští sezona lepší díky zkušenostem, které mladý tým loni nasbíral?
Určitě. Musíme ukázat co v nás je. Vzhledem k tomu, že je tu pár starších hráčů a hodně nás mladých, tak musíme padat po držce.

Jak se cítíš během letní přípravy, která aktuálně probíhá?
Dá se říct, že je to jako každá letní příprava. Je to náročné, hodně se běhá, posiluje, ale je důležité se připravit na sezonu na ledě.

Co je pro tebe osobně nejnáročnější?
Asi běhání a opičí dráhy, to se mi moc nelíbí. Tím, že jsem velký, tak mi to tolik nesvědčí.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více